Hyppää pääsisältöön

YleX:n skaba ratkesi - Linux-mies Joel on heistä kaikkein nörtein

YleX Kesäaamun suosikkiosion, nörttitietoutta mittaavan Ken on heistä kaikkein nörtein -kilpailu on ratkennut.

Ken on heistä kaikkein nörtein -kilpailun nörttipatsas. // Kuva: YleX / JP Panttila

YleX Kesäaamun Ken on heistä kaikkein nörtein -ehdokkaat 2013 - Äänestä!jatkoon päässeet Joel ja Diinah mittelöivät tänään suorassa lähetyksessä nörttitietouden mestaruudesta. Kisassa kysyttiin muun muassa energiajuomien kofeiinipitoisuuksista sekä Linux-käyttöjärjestelmän komentoriveistä. Tiukan taiston kotiin vei mikrotukihenkilönä ja järjestelmäkehittäjänä työskentelevä Joel.

Ken on heistä kaikkein nörtein -tietokilpailun virallinen valvoja, yksi Assembly-tapahtuman pääjärjestäjistä, Pekka Aakko kuvaili kisaa jännittäväksi.

- Siellä oli muutama helppo kysymys, jotka olisi pitänyt tietää. Mutta ymmärrän, että tilanne oli jännittävä. Itse olisin tiennyt 12 kysymyksestä seitsemän. Kaksi ensimmäistä kysymystä oli kyllä aika tiukkoja, mutta muuten hyvät kysymykset, Aakko kommentoi.

Ken on heistä Kaikkein nörtein -kilpailun voittaja palkitaan hienolla, YleX Kesäaamun Alman tekemällä nörttipatsaalla sekä Aleksin salaisista kätköistä löytyneillä lerpuilla. Aakko myös tarjosi molemmille osallistujille liput tänä viikonloppuna Helsingissä järjestettävään Assemblyyn.

Joel ja Diinah selvisivät kilpailuun äänestyksen kautta, johon otti osaa kaiken kaikkiaan kuusi pesunkestävää nörttiä. Äänestyksessä annettiin yli tuhat ääntä, joista Joel nappasi 21 prosenttia ja Diinah 20 prosenttia.

Kuuntele kisa alta!

Lähteet: YleX Kesäaamu