Hyppää pääsisältöön

Ken on heistä kaikkein nörtein -ehdokkaat 2013 - Äänestä!

YleX Kesäaamun Alma ja Aleksi houstaavat Ken on heistä kaikkein nörtein -kilpailua. Tässä ovat vuoden 2013 nörteimmät ehdokkaat. Äänestys löytyy artikkelin lopusta.

Ken on heistä kaikkein nörtein

Ken on heistä kaikkein nörtein -ehdokasta voi äänestää keskiviikon keskipäivään asti. Kaksi eniten ääniä saanutta pääsee kisaamaan nörttitietoudesta YleX Kesäaamun lähetykseen torstaina 1.8. hieman kello kahdeksan jälkeen aamulla. Laittakaahan nörttiverkostot kuumiksi!

Zoida

1. Zoida (Tero): Muistatko ajan, kun PC:n 386-mallista piti maksaa omaisuus ja antaa sielunsa kaupan päälle? Siitä lähtien olen ollut jumissa PC-pelaamiseen. Sittemmin PC-pelaamiseen, konsoleihin, kännykkäpelaamiseen ja tabletin hipelöintiin...

Elokuvat valitsen tehosteiden perusteella. Kirjoista luen vain Sci-Fiä ja tietysti työpäiväni tuolin ja näppiksen välissä.

Kuten kuvasta näkyy, WoWia on tullut pelattua alusta asti...FOR THE HORDE!

Joel

2. Joel: Olen etsimänne ultimaattinen nörtti. Olen kesätöissä keskisuuren yrityksen mikrotukihenkilönä ja järjestelmäkehittäjänä. Olen vannoutunut Linux- käyttäjä (Työpöytäkäytössä Linux Mint), ja ylläpidän huvikseni Minecraft-palvelinta tuttavapiirilleni.

Olen kiinnostunut ohjelmoinnista ja osaankin jonkin verran C++ sekä HTML- kieliä. Opiskelen tietojohtamista TTY:llä.
Vapaa-aikanani harrastan Dota 2 pelailun ja kuvafoorumeilla lurkkailun lisäksi skeittausta ja kuntoilua.

Ingeborg

3. Ingeborg: Aloitin pelaamisen tietokoneella ja konsoleilla alakouluikäisenä ja roolipelaamisen yläkoulussa. Larppaamaan aloitin lukiossa 90-luvulla. Harrastan kaikkia näitä aktiivisesti edelleen.

Minulla on biologian tohtorin tutkinto ja sivuaineena olen opiskellut tietojenkäsittelytiedettä.

Elina

4. Elina: Kun isäni kertoi työpaikkansa koodarimöröstä, halusin samanlaiseksi. Mörkö istui nurkassa ja haisi hieltä, eikä kukaan uskaltanut puhua hänelle, mutta hän ratkaisi vaikeimmatkin ongelmat suhteellisen nopeasti.

Harrastan roolipelaamista ja olen ollut vapaaehtoistöissä Finnconissa ja Traconissa. Olen ommellut pienen Cthulhun itselleni, samoin pöllön, joka kuvaa roolipelihahmoni ystävää, herra Huuta. Olen altoittanut jousiammunan harrastamisen ja sillä voi olla yhteys fantasiarakkauteeni, ainakin kuvittelen maalitaulun tilalle usein örkin.

Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa tietotekniikkaa ja tykkään päässälaskusta.

Arto

5. Arto: Kipinä lähti C64 tietokoneesta, kun olin 6-vuotias. Siitä lähtien olen viettänyt tietokoneiden parissa 30 vuotta. Halusin vuosia sitten insinööriksi ja niinhän siinä kävi se päivä koitti.

Tapasin vaimoni netissä noin kymmenen vuotta sitten. KissFM-chatistä se lähti.

Pelasin Wowia kuusi vuotta ja tein kovasti työtä, että sain serverin parhaiten varustellun hahmon. Näin jälkeenpäin ajatellen siihen meni aivan liian kauan aikaa.

Kuvassani on vesijäähdytetty tietokone ja se toimii ylikellotettuna niinkuin kaikki tietokoneeni.

Diinah

6. Diinah (Noora): 90 prosenttia unistani tapahtuvat pelissä tai sisältävät jotakin peliin liittyvää. Koneen ääressä menee helposti päiviä ja monesti irl-kaverit jäävät toisiksi. Aloitin pelaamisen 9-vuotiaana, kun World of Warcraft julkaistiin. Olen pelannut sitä melkein kymmenen vuotta.

Sain viime vuonna penkkareissa Vuoden Tetris-pelaaja -palkinnon. Olin ylpeä palkinnosta, mutta en kehdannut tunnustaa sitä.

Minun piti lähteä datanomiksi peruskoulun jälkeen, mutta fysiikka ja kemia ovat lempiaineita, joten Helsingin yliopisto ja Kemian laitos ovat nyt tavoitteena.