Hyppää pääsisältöön

Yritysvalmentaja: Alastomuus lisää työkavereiden välistä luottamusta

YleX Iltapäivä velloo kriisissä ja ryhmä ei kykene muuttamaan suuntaansa ilman apua. Mediapersoona ja yritysvalmentaja Henkka Hyppönen kävi ohjeistamassa neuvottomaksi jäänyttä porukkaa.

Kuvassa Henkka Hyppönen YleX Iltapäivän vieraana. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Radiokonkari Henkka Hyppönen tietää tarkalleen mistä puhuu. Nykyään yritysvalmentajana toimiva mies tunnisti nopeasti, mikä iltapäivän ryhmässä kiikastaa. Hän painotti, että tiiviin ryhmän edellytyksenä on avoimuus.

- Ei ole tällaista konfliktivapaata ympäristöä. Konflikteja ei pidä itse asiassa edes vältellä vaan aikaistaa.

Vastikään suuria muutoksia läpikäynyt YleX Iltapäivä on vielä murrosvaiheessa. Hyppönen saapui haastatteluun hyvissä ajoin ja kiinnitti heti huomionsa uuden työporukan ilmapiiriin sekä työskentelyyn.

- Teillä on tällainen hyvin analyyttinen vaihe päällä. Mä en ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan noin paljon edellisestä juonnosta, kun mitä te analysoitte sitä läpi.

Hän jatkoi rakentavan palautteen antamista huomauttamalla ryhmän näennäisen positiivisesta kommunikoinnista.

- Siinä on hyvin kannustava henki, koska selkeesti te ootte päättäny ettei tässä vaiheessa kannata sanoa sitä, mitä sisimmässään toisesta miettii. Pidetään tällainen näytelty ”hyvä happi” päällä.

Mielenkiintoisin neuvo, minkä Hyppönen antoi iltapäiväläisille, oli esimerkki alasti suoritettavasta luottamustestistä. Yritysvalmentajan mukaan luottamus on luovuuden ehto.

- Sen lisäksi, että saattaa olla kiihotusta, pelkoa tai häpeää ilmassa niin samalla tulee sellainen olo, että tämähän tuntu hyvältä!Tein jotain tosi pelottavaa noiden muiden kanssa, mutta ne oli messissä ja nyt alkaa olla luottamusta porukan kesken.

Kuuntele haastattelusta myös, mitä mieltä Henkka oli Ainon ja Mäkkärin välisestä URST:sta (unresolved sexual tension) ja mitä muita ratkaisumalleja mies tarjosi YleX Iltapäivälle.

Lähteet: YleX