Hyppää pääsisältöön

Yliajo oli lähellä - feministi suuttui jouduttuaan Hollywood-tähden pelastamaksi

Brittitoimittaja tuhahti uutisoinnille pelastuksestaan ja veti herneen nenään.

Ryan Gosling Drive-elokuvassa // Kuva: FilmDistrict

Aiemmin tällä viikolla verkon syövereissä levisi pieni uutinen siitä, kuinka sympaattinen Hollywood-tähti Ryan Gosling pelasti brittiläisen naistoimittajan, joka oli aikeissa jäädä auton alle. Suuri stara hengenpelastajana oli hyvä uutisen aihe, mutta nyt Laurie Penny itse on ärtynyt saamastaan huomiosta. Feministi hänessä ei hyväksy pulassa olevan naisen roolia, joka hänelle on langetettu. Toimittaja kirjoitti vastineen trendikkäälle Gawker-uutissivustolle.

- Feministinä ja kirjoittajana en voi hyväksyä sitä, että minut lokeroidaan tylsään naissivuosaan. En vaikka minulla onkin ajoittaisia ongelmia tien ylittämisessä ja vaikka vähän ihastuinkin kun tajusin kuka pelastajani oli.

Penny oli ylittänyt tietä New Yorkissa, kun Gosling oli huomannut kohti tulevan auton, huutanut ”Hei, varo!” ja tarrannut naiseen kiinni. Brittiläinen itse ei tajua jutun viihdearvoa lainkaan.

- Amerikkalaiset ovat todella outoja. He hyperventiloivat jokapäiväisistä arjen asioista ikään kuin nämä olisivat maailman tärkeimpiä asioita, mutta eivät reagoi mitenkään julkisiin keskusteluihin Iranin sodasta tai sodasta joka kohdistuu naisten kehoihin.

Penny on työskennellyt lukuisille suurille sanomalehdille, kuten The Guardianille ja The Independentille.

Lähteet: Gawker