Hyppää pääsisältöön

Yli puolta App Storen sovelluksista ei käytetä

Älypuhelimiin ja tabletteihin sovelluksia kauppaava ja välittävä App Store täyttää viisi vuotta ja tutkimusyhtiön mukaan sen huimasta valikoimasta iso osa jää vaille huomiota.

App Storen suosituimpia sovelluksia.

Applen sovelluksia myyvä verkkokauppa App Store on pullollaan niin sanottuja zombie-ohjelmia, joita kukaan ei koskaan lataa iPhoneensa tai iPadiinsä. Tutkimusyhtiö Adeven on kartoittanut tilannetta ja sen mukaan noin 70 prosenttia App Storen noin 900 000 applikaatiosta on on ladattu vain muutaman kerran. Apple on aiemmin kertonut, että 90 prosenttia sovelluksista saa vähintään yhden latauksen kuukaudessa.

App Storea on kritisoitu viime aikoina myös siitä, että sen eniten ladattujen sovellusten lista ei ole kovin hyödyllinen, jos haluaa löytää uusia itselle sopivia ohjelmia tai pelejä. Jokin sovellus saattaa saada paljon latauksia, mutta määrä ei kerro sitä, käytetäänkö sovellusta enää tämän jälkeen.

Viisi vuotta tänään täyttävästä App Storesta on Applen mukaan ladattu tähän mennessä 50 miljardia sovellusta. Sovelluskauppa on lyhyen historiansa muun muassa mullistanut pelibisneksen ajattelumallin ilmaiseksi jaettavista peleistä.

Yhtiön mukaan se on tuottanut sovellusten tekijöille noin 10 miljardia dollaria. Summa on Applen mukaan kolme kertaa niin paljon kuin kilpailijoiden sovelluksia myyvät kaupat.

Päivitetty 10.7.2013 klo 12:36. Kaupasta on ladattu 50 miljardia sovellusta, eikä 50 miljoonaa, kuten jutussa virheellisesti väitettiin.

Lähteet: BBC