Hyppää pääsisältöön

YleX:n Viki on Kemin kuningas

YleX Jälki-istunnon juontaja Ville "Viki" Eerikkilä on äänestetty Kemin kuninkaaksi.

Viki on kuningas

YleX Jälki-istunto aloitti viime viikolla pikakampanjan, jonka Äänestä YleX Jälki-istunnon Vikistä Kemin kuningasoli tehdä juontajana toimivasta Vikistä, kotikaupunkinsa Kemin kuningas. Kuka tahansa pystyi äänestämään www.kemi.fi/kuninkaalliset -sivustolla omaa ehdokastaan Kemin kuninkaaksi tai kuningattareksi. Äänestystulosten perusteella Viki keräsi eniten ääniä ja juontaja kruunataan Kemin kuninkaaksi.

Kemin kuninkaalliset -ryhmän toiminnassa vahvasti mukana oleva ja aikoinaan kuningattareksi valittu Anja Holpainen laski kaikki äänet ja on todella innoissaan Vikin valinnasta kuninkaaksi. Vikiä äänestettiin hyvin paljon Kemistä, mutta ääniä tuli paljon myös muualta Suomesta.

- Hän sai noin 2000 äänestä 721, mikä on aivan valtavasti. Tietokoneeni oli välillä aivan tukossa, kun latasin netistä tulleita ääniä. Se on todella hieno asia, Holpainen sanoo.

"Kemi on Suomen ainoa ihmekaupunki"

Viki on shokissa valinnastaan Kemin kuninkaaksi ja kiittelee vuolaasti kaikkia äänestäneitä.

- Tämä on äärimmäisen iso kunnia. Tämä on hienointa, mitä voin saada heti oman pitsan jälkeen. Kemi on minulle tärkeä paikka, joten on mahtava huomata saavansa arvostusta sieltä. Kemi on Suomen ainoa ihmekaupunki – ei sitä turhaan kutsuta Suomen Monacoksi, Viki sanoo.

Kemin kuninkaalliset -ryhmän Anja Holpainen on hyvin tyytyväinen siitä, että nuori, Kemiä paljon ammatissaan esille tuova juontaja sai aikaan suuren äänivyöryn. Holpainen toivoo nuoren kuninkaan innostavan myös muita nuoria mukaan Kemin kuninkaallisten toimintaan.

- Tämä on aivan uusi ulottuvuus meillä kuninkaallisten piireissä, että saamme nuoria mukaan. Nyt nuoret ovat nousseet asialle ja se on aivan upea tulos. Kun olen hänen kanssaan nyt jutellut, niin tuntuu aivan uskomattoman hienolta, että hän on meidän kuningas.

Kuningattareksi valittiin aktiivinen kemiläisnuori Emma Aittola.

- Odotukset näiden nuorten osalta ovat korkealla.

Holpainen veikkaa, että Viki ja Emma ovat nuorin kuningaspari Kemin kuninkaallisten toiminnan historiassa. Kumpikaan kuningasparista ei pääse tänään lauantaina 23.8 järjestettäviin kruunajaisiin.

- Harmittaa todella paljon, etten pääse kruunajaisiin. Olisin halunnut olla itse paikalla. Aikataulu on mahdoton, Viki kertoo ja lisää isänsä noutavan kruunun hänen sijastaan.

Yleisöäänin valitun kuningasparin tehtävät ovat lähinnä edustustehtäviä, eivätkä vaadi sen suurempaa osaamista. Kuningaspari valitsee hyväntekeväisyyskohteen, jota varten ryhmä kerää tapahtumissaan rahaa. Viki toivoisi, että varat kohdistettaisiin nuorisotyöhön tai liikuntaan.

Lähteet: YleX