Hyppää pääsisältöön

YleX:n Timpan Lihaton lokakuu: Vessassa saa ravata järkyttävän usein

YleX Viikonlopun juontaja Timo "Timppa" Launonen on ollut nälissään Lihattoman lokakuun takia. Launoselle ei riitä edes kaksi vegeburgeria yhdellä kattauksella, ja vessassa saa ravata koko ajan.

Timppa ja viimeinen YleX Toiveet -lähetys. // Kuva: JP Panttila

YleX Viikonlopun Timppa on opetellut kokkaamaan uusia ruokia Lihattoman lokakuun takia. Ensimmäisen lihattoman viikon juontaja söi vain eineksiä, mutta nyt Timppa on löytänyt muutamia hyviä kasvisreseptejä. Nälkä ei silti pysy pois millään.

- Olen tehnyt kasvishampurilaisia. Ainut ongelma on se, että ne pihvit ovat niin pieniä, että meinaa jäädä nälkä vielä kahdenkin burgerin jälkeen. Kasvisruokailun suurin haaste on se, että pitää koko ajan puputtaa jotain. Olen tottunut syömään vain kaksi kertaa päivässä, nyt pitäisi muuttaa ruokarytmiä, juontaja sanoo.

Jäähallien kasvisruokatarjonta on tuottanut urheilua rakastavalle Timpalle haasteita. Juontaja ei ole löytänyt perinteiselle nakkimukille soijanakkiversiota.

- Kävin juuri matsissa ja jouduin juoksemaan ympäriinsä, että löysin yhden lihattoman vaihtoehdon, joka oli mozzarella-paniini. Se ei ollut parasta mahdollista ruokaa. Kaveri söi nakkimukin siinä vieressä, mutta kaikkeen tottuu.

Nälän lisäksi Timppa on kärsinyt toisestakin lieveilmiöstä.

- Vessassa saa ravata järkyttävän paljon enemmän. Siinä on ollut totuttelemista. Se aika on nyt muusta pois.

Näin kaikki alkoi. Katso vlogi alta.

Lähteet: YleX