Hyppää pääsisältöön

YleX:n some-kyselyn tulos: Tämä ilmiö on ärsyttävin

YleX selvitti sosiaalista mediaa koskevassa kyselyssä, mikä ihmisiä närkästyttää eniten kanssasomettajien käytöksessä.

Hashtagit #ärsyttävät somessa. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

YleX:n some-kysely selvitti, mitkä asiat ärsyttävät ihmisiä toisten somettajien käytöksessä eniten. Kärkikolmikko nousi ärsyttävyydessään ylitse muiden vaihtoehtojen.

Kärkipaikan kyselyssä vei tuore ilmiö – Minkä takia hashtagit ärsyttävät somessa?. Viisitoista prosenttia kaikista vastanneista valitsi tunnisteilla hassuttelemisen ja liiallisen hashtageilun kaikista ärsyttävimmäksi piirteeksi sosiaalisessa mediassa.

- Mikään ei suututa niin paljoa kuin tilapäivitykset, jotka ovat täynnä hashtageja. On raivostuttavaa, että nekin sanat, joilla ei ole aiheen kanssa mitään tekemistä, hashtagataan, vaahtoaa nimimerkki Temku.

Toiselle sijalle kyselyssä tuli Tämän takia mysteeripäivitykset ärsyttävät Facebookissa, josta ei käy ilmi juuri mitään. Kaksitoista prosenttia vastaajista piti tätä kaikista turhauttavimpana.

- En voi sietää sitä, että päivityksessä kirjoitetaan 'näin jotain kamalaa' ja jos joku kysyy, mitä tapahtui, vastaus on, että laitan yksityisviestiä. Miksi asiasta sitten pitää kertoa julkisesti, päivittelee nimimerkki Muuli.

Kolmannen sijan nappasi provosoivat valokuvat yhdeksän prosentin ääniosuudella. Tähän kategoriaan laskettiin heruttelu-, peili- ja liikaa paljastavat valokuvat.

Huomioitava osa vastaajista ilmoitti myös, ettei heitä ärsytä sosiaalisessa mediassa mikään. Yksi heistä kirjoitti nimimerkin somelainen takaa.

- On mukavaa, kun on erilaisia kavereita. Miksi muiden pitäisi mahtua minun mieleni laatikkoon ja toimia sen mukaisesti, mitä minä haluan? On ihanaa, että he ovat omia mukavia tyyppejään ja pähkäilevät elämisen onnea ja tuskaa juuri heille itselleen ominaisella tavalla. Mikään ei ärsytä.

Kyselyn kaikkien vaihtoehtojen äänijakauman näet alta.