Hyppää pääsisältöön

YleX:n juontajat jakavat kanssasi vuoden huippuhetket: Tämä oli parasta

Kulunut vuosi on ollut YleX:n kannalta kerrassaan huikea - tässä juontajiemme suosikkihetket ja muistot. Mikä sinun mielestäsi oli parasta YleX:ssä vuonna 2013? Äänestä!

YleXPop 2013

Parasta Ennen! -show'n isäntä, 9säri-kuningas Matti Airaksinen fiilistelee edelleen täysillä YleXPop-klubi: Parasta Ennen! Itämerellä -tapahtumaa. Mies kertoo hikoilleensa niin paljon, että tekniset DJ-laitteet vioittuivat.

- Parasta vuodessa 2013 oli ehdottomasti niin sanottu Itämerijyystö ja se järjetön virtsan määrä iholla eli perspiraatio. Missään ei oo ikinä ollut niin kuuma kuin siellä hikikoppilaivan yökerhossa joskus vähän vaille kaks aamuyöllä, kun kansakunta oli aluksi vellonut DJ Orionin keikan ja sen jälkeen vielä meikäläisen keikan, Matti kertaa.

YleXPop-klubi Parasta ennen! Itämerellä osa 2

- Se huuma ja hiki oli ikimuistoista, Parta-Masa alleviivaa.

YleX Viikonlopun Annelle Malmön Euroviisut olivat ikimuistoinen kokemus ja toukokuu muistetaankin YleX Goes Ding Dong -kuukautena.

- Mun näkökulmasta ehdottomasti parasta oli se, että päästiin Euroviisuihin mukaan ja tekemään sisältöä YleX:lle. Se oli aivan mieletön kokemus ja oli hienoa tuoda bäkkärifiilistä ja raottaa verhoa kulissien takaa kuulijoille.

- Kollektiivisena kokemuksena voisin sanoa YleXPopin, koska siellä oli joka ikinen toimittaja töissä, meillä oli todella hyvät artistit, Tampereella oli kaunis päivä ja Timpan kanssa oli ihan superhauskaa juontaa kahdeksan tunnin megalähetys, Anne hehkuttaa.

YleX:n Toni Laaksonen osallistuu The Voice of Finlandiin, YleX Jatkojen Toni ei osaa sanoa yhtä ainoaa suosikkihetkeään, mutta listaa lukuisia mahtavia muistoja.

- Onhan tää ollut huikea - me ollaan yritetty punnertaa Vikin kanssa sata kertaa, olen ostanut elämäni ensimmäisen viherkasvin, joka ei kyllä kauhean kauan pysynyt hengissä, mutta ostin kuitenkin ja kerran Viki röyhtäisi suorassa lähetyksessä. Lisäksi kaikki YleXPop-klubit ja YleXPopstar -laulukilpailut on olleet ihan älyttömän hienoja.

YleX Iltapäivän Aino palaa vuoden suosikkihetkessä mielessään Tampereen Keskustorille ja siellä kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettyyn YleXPoppiin, kun kesäaurinko lämmitti sielua ja ihoa.

- Tunteen tasolla eniten on jäänyt kutkuttavana mieleen Tampereella järjestetty YleXPop ja siellä Elastisen YleX:n juontajat hurmasivat YleXPop-tanssillaan Elastisen keikalla – katso video, johon haluttiin myös yleisö mukaan, Aino fiilistelee.

Iisii - YleXPop 2013 // Kuva: Tomi Mikola

Harjoittelu ei sujunut ilman verta, hikeä ja kyyneliä.

- Projekti oli hauska – me treenattiin sitä ihan hulluna ja mä en millään meinannu oppia sitä tanssia. Siinä oli monia eri henkilökohtaisia kipupisteitä. Jouduin vielä eturiviin esittämään tätä tanssia ja sit se meni vielä täydellisesti, fiilis oli loistava, aurinko paisto, Elastinen veti sairaan hyvin ja niin mekin sekä tietenkin yleisö, joka jorasi mukana. En unohda sitä koskaan.

Matti YleX Aamusta sijoittaa vuoden kohokohtansa Suomen Turkuun ja viimeisiin hetkiin ennen kesäloman alkua.

- Ruisrockin Rantalava, YleX:n piste siinä vastapäätä ja vielä kaupan päälle hieno sää. Parhaimmillaan varmaan lähenteli lämpötila kolmeakymmentä astetta ja ihmisillä oli hyvä fiilis. Nuoria, mukavia, kauniita ja vanhempiakin ihmisiä liikku siitä. Plus mulla alko kesäloma sen jälkeen, Matti muistelee.

Ruisrock 2013 // Kuva: Tomi Mikola

Niin ikään Uuden musiikin iltavuoron Pirita Pykäläisen suosikkimuisto kuluvalta vuodelta sijoittuu Ruisrockin festaritunnelmiin.

- Parasta oli, kun sain vetää Mauno Ahosen kostyymin päälle ja lähteä onnellista festarikansaa jututtamaan.

Nainen muistelee tapahtunutta punastellen edelleen.

- Muistan puna poskillani, kun kävin Samuli Putron keikalla kysymässä ihmisiltä, että "Anna nyt". Loppujen lopuksi se ihminen, joka kovasti olisi halunnut antaa, ei sitten kuitenkaan mitään saanut, Pirita nauraa.

Uuden musiikin aamuvuoron Venla muistaa ikuisesti kuluvan vuoden Nenäradion, jossa tehtiin hyväntekeväisyyttä talkoovoimin.

- Saatiin lähetykseen vieraaksi lempibändini solisti, Simon Neil Biffy Clyrosta. Ennen haastattelua Katso Biffy Clyron Nenäradion minikeikka – myös 360-video on julkaistuja silloin tajusin, että tää on kerran elämässä -hetki samalla, kun lempibändi esiintyy metrin päässä sen jälkeen se laulaja tulee vielä haastatteluun. Se jää ikuisesti mieleen enkä tiedä, pystyykö siitä koskaan paremmaksi pistämään.

YleX Iltapäivän Mäkkäri on täysin vakuuttunut siitä, että paras juttu YleX:ssä kuluvana vuonna on ollut YleX:n #joulusinkku on vihdoin täällä - kuuntele tämän vuoden tähtönen!.

- Näin YleX:n #joulusinkku tehtiinMutta oli hauskaa ja eritoten oli hienoa tehdä asioita porukalla.

#joulusinkku featuring Musta Barbaari

Mikä sinun mielestäsi oli parasta YleX:ssä vuonna 2013? Äänestä YleX:n vuoden parhaat!