Hyppää pääsisältöön

Yle Teema näyttää Foo Fightersin Sonic Highwaysin tuoreeltaan

Foo Fightersin Sonic Highways, kahdeksanosainen rakkauskirje amerikkalaisen musiikin historialle, alkaa Yle Teemalla lokakuussa.

Foo Fighters // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

Dave Grohlin ohjaamassa kahdeksanosaisessa sarjassa 20 vuotta täyttävä Foo Fighters kiertää ympäri Amerikkaa legendaarisissa studioissa äänittämässä kappaleita uudelle albumilleen.

HBO:n tuottama sarja saa ensi-iltansa Amerikassa 17. lokakuuta 2014 ja Suomessa Teemalla kaksi päivää myöhemmin, sunnuntaina 19. lokakuuta. Foo Fightersin albumi Sonic Highways julkaistaan marraskuussa.

- Se on rakkauskirje amerikkalaiselle musiikille ja Amerikan musiikin kartta, näin luonnehtii Dave Grohl uutta musiikkisarjaansa.

Sarjassa matkataan Grohlin johtaman Foo Fighters -yhtyeen kanssa pitkin ja poikin Yhdysvaltoja ja tutustutaan maan kiehtovaan musiikkihistoriaan. 20-vuotista olemassaoloaan juhliva bändi työstää uutta levyään perehtymällä legendaaristen äänitysstudioiden ja niiden kotikaupunkien historiaan ja nykypäivään ja imemällä niistä vaikutteita.

Sarjan kussakin jaksossa uppoudutaan yhden kaupungin musiikilliseen identiteettiin. Artistit kertovat siitä, miten he ovat kasvaneet kotikaupunkinsa musiikkiperinteen kanssa ja millaisia vaikutteita he ovat saaneet omaan musiikkiinsa. Genret ja paikat vaihtelevat, mutta kaikkia sarjan artisteja yhdistää yksi asia: jokainen heistä oli kerran aivan tavallinen lapsi, jolla oli unelma musiikista ja menestyksestä.

Matkankohteina on kahdeksan kaupunkia:

Chicago (Electrical Audio Studios)
Washington DC (Inner Ear Studios)
Nashville (Southern Ground Studio)
Austin (Austin City Limits Studio)
Los Angeles (Rancho de la Luna)
New Orleans (Preservation Hall)
Seattle (Robert Lang Studios)
New York (The Magic Shop)

Grohl sai innoituksensa sarjan tekoon saatuaan paljon kiitosta Grammy-palkitusta Sound City -dokumentistaan (2013), jossa hän perehtyi maineikkaan losangelesilaisen studion tarinaan. Dokumentti uusitaan Yle Teemalla Sonic Highways -sarjan jälkeen. Foo Fighters on saanut yksitoista Grammy-palkintoa, mm. parhaan rock-yhtyeen Grammyn ennätykselliset neljä kertaa.

Dave Grohlin ohjaama tv-sarja HBO:lle