Hyppää pääsisältöön

Yle Live tarjoaa: Katso Tuomon olohuonetunnelmainen keikka

Yle Live tarjosi Yle Teemalla Tuomon ainutlaatuisen keikkataltioinnin. Keikka on nyt katsottavissa Yle Areenassa.

Tuomo Prättälä // Kuva: Ninni Suomalainen

Tuomo esiintyi olohuonetunnelmissa Ylen M1-studiossa, jossa lavalle nostettiin kitaroiden ja bassojen sijaan syntetisaattoreita ja rumpukoneita. Yle.fi/musiikki-sivuston haastattelussa Tuomo kuvaili tunnelman keikalla olleen jännittävä.

- Se oli studiohomman ja livekeikan välimuoto. Hyvä fiilis joka tapauksessa, ja paikka on hieno. M1:ssa oli konserttimainen fiilis, sillä yleisö kuunteli istualtaan. Se näkyy suoraan siinä, millaiset asiat itselle korostuvat. Kun yleisö on tanssilattialla, silloin ei välttämättä kiinnitä kaikkiin soitannollisiin juttuihin huomiota, vaan show ja tilanteen fiilis on tärkein. Jos on kuunteleva yleisö, niin esimerkiksi soittoon keskittyy enemmän.

Tuomon mukaan kameroiden pyöriessä vieressä ei voinut olla ajattelematta sitä, että nauha pyöri ja kamera kuvaa.

- Keikkatilanteessa hauskaa on, että asiat tapahtuvat hetkessä ja sitten ne ovat ohi. Kun nauhoitetaan, niin kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ihan eri tavalla. Studiohommassa on se etu, että on mahdollisuus ottaa uudestaan. Jos ensimmäinen otto vähän jännittää, niin sen voi ottaa uusiksi ja silloin se onkin jo tuttua puuhaa. Usein puhutaan ensimmäisen oton taiasta, mutta en välttämättä itse siihen aina usko.

Keikkataltiointi esitettiin Yle Teemalla 19. lokakuuta. Voit katsoa tallenteen nyt alta:

Lähteet: Yle Live, Yle.fi/musiikki