Hyppää pääsisältöön

Yle Areenan Viikon sketsi -kilpailun voittajat on valittu

Yle Areenan Viikon sketsi -kilpailu on ratkennut.

Tuomaristossa vaikuttivat muun muassa Justimuksen jäbät. // Kuva: Justimus / Promokuva

Voittajaksi raati valitsi oululaisen Mutant Koala Picturesin sketsillään Timo. Käsikirjoituksesta vastasivat Jukka Vidgren, Juuso Laatio ja Petteri Stavén. Vidgren vastasi myös sketsin ohjauksesta, Laatio käsikirjoituksesta ja Stavén äänityksestä ja leikkauksesta. Näyttelijäkaartiin kuuluivat muun muassa Samu Stenberg, Miku Mertanen, Eeva-Maria Kauniskangas, Ulla Tapaninen, Aki Lehtola ja Pentti Korhonen.

Raati arvosti sketsin näyttelytyötä, ideaa ja teknistä toteutusta.

Toisen palkinnon nappasi Ville Saarenkedon tekemä Munakasmies ja kolmanneksi kisassa sijoittui YsiKakkonen-ryhmän Ennakko jalkapallon MM-karsintaottelusta Suomi - Espanja, jossa oli mukana muun muassa Naurun tasapaino -stand up -ohjelmasta tuttu Tommi Tuominen. Tuomisen lisäksi sketsiä olivat käsikirjoittamassa Petri Kuosa ja Lasse Vuorinen.

Yleisöäänestyksen voittaja oli rovaniemeläisen 14- 15-vuotiaista pojista koostuvan Älyvapautus-ryhmän Superetsivä Sherlokkijakki ja lenkkimakkaran arvoitus. Työryhmässä olivat mukana Tuomas Toivainen, Mikael Manninen ja Joel Manninen.

Kaiken kaikkiaan sketsejä lähetettiin heinäkuussa alkaneeseen kilpailuun 300 kappaletta, joista Yle Areenassa julkaistiin 75.

- Olimme todella tyytyväisiä kisaan osallistuneiden sketsien määrään. Taso oli vaihteleva, mutta monilta osin todella hyvä kuten palkituista sketseistä voi nähdä, iloitsee Yle Areenan vastaava tuottaja Paavo Rytsä.

Sketsimestarit palkitaan tänään 3000, 2000 ja 1000 euron rahapalkinnoilla. Myös Yleisön suosikki saa maineen ja kunnian lisäksi 3000 euron suuruisen palkinnon.

Tuomaristoon kuuluvat stand up -koomikko André Wickström, suosittu videobloggaaja Sonja "Soikku" Hämäläinen, sketsiryhmä Justimuksen Sami Harmaala, Juho Nummela ja Joose Kääriäinen, Summerin juontaja Johannes Mollberg, tv-kasvo Joona Kortesmäki, YleX:n juontaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström ja X3M:n aamujuontaja Janne Grönroos.

Kilpailun juonsivat YleX:n suosikkijuontajat Aino ja Mäkkäri.

Katso lisää videoita Yle Areenasta!

Lähteet: Yle