Hyppää pääsisältöön

Yhdysvallat on varautunut zombie-hyökkäykseen

Mitä tehdä kun naapuristossasi kaikki palaavat haudan takaa nälkäisinä?

Amerikkalaisessa Walking Dead tv-sarjassa yritetään selviytyä zombeilta // Kuva: AMC

Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksia ylläpitävä CDC-virasto on varautunut zombie-epidemiaan. Sairauksien valvonnasta vastaava virasto kertoo sivuillaan kuinka he toimisivat epäkuolleiden kansannousun edessä.

Mikäli zombiet valtaisivat kadut, aloittaisi CDC tutkimukset kuin minkä tahansa muunkin epidemian kohdalla. Virasto antaisi teknistä tukea zombie-ongelmasta kärsiville kaupungeille, osavaltioille ja kansainvälisille yhteistyökumppaneille. Apu olisi konsultaatiota, laboratoriotesteja ja -analyysejä, potilaiden hoitoa, tartuntojen levinneisyyden tarkkailua ja karanteenien järjestelyä. Uhka tulisi haudan takaa, mutta elävät ihmiset sitä vastaan taistelisivat.

CDC pyrkisi selvittämään taudin syyn, zombie-viruksen lähteen, sen kuinka virus leviää ja kuinka tartuntoja voisi estää. Yhdessä muiden kansallisten virastojen kanssa CDC lähettäisi zombien riivaamille alueille myös ensiapujoukkoja.

Tartuntatauteihin erikoistunut virasto suosittelee keskustelemaan perheen kanssa ennakkoon parhaasta pakoreitistä. Että mihin suuntaan rynnätä kauhuissaan kun etuovi murtuu verenhimoisen massan painosta. Virasto kehottaa etsimään ennakkoon parhaat pakoreitit omasta kaupungista, sekä päättämään perheelle yhteisen kokoontumispaikan kodin ulkopuolelta.

Sivustolla annetaan myös ohjeet siitä, mitä kaikkea kannattaisi pakata hätäpakkaukseen, jonka voi vaan napata mukaansa kuolleiden käsien hapuillessa ikkunoista talosi sisälle. Suosituksessa reppuun tulee pakata vettä, ruokaa, lääkkeitä, jeesusteippiä, pattereilla toimiva radio, saippuaa, pyyhkeitä, vaihtovaatteita ja kopioita niin ajokortista kuin passistakin. Laastareita ei hirveästi tarvita, sillä zombien puremahan muuttaa uhrinkin aivojen syöntiin omistettujen karkeloiden suureksi faniksi. Ei siinä sitten enää mitään voi tehdä.

Eikä siitä mukaan otetusta pesäpallomailasta/moottorisahasta/haulikostakaan varmaan haittaa olisi...

Lähteet: CDC