Hyppää pääsisältöön

X-Men-ohjaajaa syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä

31-vuotias mies sanoo, että joukko viihdebisneksen vaikutusvaltaisia miehiä on pakottanut hänet seksiin alaikäisenä.

Muun muassa 48-vuotias X-Men-ohjaaja Bryan Singer on syytettyjen listalla. // Kuva: EPA/SUSANNA SAEZ 2011

Yhdysvalloissa on esitetty vakavia syytöksiä muutamaa viihdebisneksessä korkeassa asemassa olevaa henkilöä kohtaan kertoo uutistoimisto Reuters. Teini-iässä Hollywood-uraansa luonut 31-vuotias Michael Egan sanoo, että 48-vuotias Bryan Singer on pakottanut hänet seksiin alaikäisenä. Syytetty Singer on urallaan ohjannut muun muassa X-Men-elokuvia ja tuottanut House-sarjaa.

Ohjaaja Bryan Singerin lisäksi Egan syyttää muutamia muita tv- ja elokuva-alan vaikuttajia osallistumisesta vastaaviin rikoksiin. Egan sanoo rikosten tapahtuneen, kun hän oli 17-vuotias. Hyväksikäytön hän kertoo tapahtuneen juhlissa, joihin hänet houkuteltiin mukaan. Syytteiden mukaan juhlia olisi isännöinyt viihdebisneksessä johtavassa asemassa aiemmin ollut Marc Collins-Rector, joka on tuomittu seksuaalirikollinen. Lisäksi hyväksikäyttöä olisi tapahtunut Havaijin matkoilla, joissa Egan on huumattu ja pakotettu seksiin.

Oikeuskanteessa haetaan 10 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia. Bryan Singerin asianajaja on ilmoittanut nostavansa vastakanteen perättömistä väitteistä.

Lähteet: Reuters