Hyppää pääsisältöön

Windowsin liiketoiminnan johtajan hurjat odotukset: Yli kaksi miljoonaa Windows 8 -päivitystä Suomessa

Muutamassa päivässä maailmanlaajuisesti uusia Windows-päivityspaketteja myytiin 4 miljoonaa kappaletta. Suomessa on 2,2 miljoonaa Windows 7 -konetta, joihin päivityksen voisi asentaa.

Windows 8 esittelyssä DigiExpossa // Kuva: Maria Rautio

Windows-liiketoiminnanjohtaja Tom Toivonen oli Helsingin DigiExpo-tapahtumassa tyytyväinen mies. Tapahtuman yksi vetonauloista oli Microsoftin odotettu Windows 8 -käyttöjärjestelmä, johon pystyi tutustumaan PC-koneilla, kännyköillä, Xboxilla ja tableteilla. Windows-piste oli haastatteluhetkellä ollut yleisölle auki tunnin ajan.

- Valtava kuhina ja pöhinä ollut tuolla, ihmiset ovat selvästi nimenomaan tulleet katsomaan näitä windows 8 -laitteita, Toivonen uskoo.

Palautetta on Toivosen mukaan tullut laidasta laitaan.

- On tullut kehuja selkeydestä ja näyttävyydestä, mutta toki on myös näitä, jotka kaipaavat vanhaan. Silloin kun Windows 7 tuli, samat tyyypit todennäköisesti olisivat halunneet, että se näyttäisi XP:ltä, koska XP oli heistä niin hyvä. Nyt kun kasi tulee, he haluaisivat, että kaikki näyttäsi seiskalta.

Myös Käynnistä-valikon puuttuminen on aiheuttanut kysymyksiä.

- Käynnistä-valikko on edelleen siellä, se on vaan niin iso, ettei sitä löydetä. Sammalla tavalla kuin seiskassa vasemmasta alakulmasta valitaan käynnistä, niin kasista hiirellä vasemmasta alakulmasta löytyy painike, jossa lukee Aloitus. Se vie aloitusnäytölle, jolla voi tehdä kaikki mitä Käynnistä-valikosta ennen tehtiin.

Toivosella on suuret odotukset Windows 8:n suhteen.

- Odotus on, että nämä 2,2 miljoonaa suomalaista Windows 7 -käyttäjää lähtisivät käyttämään uutta järjestelmää. Laitekumppanimme myös tuovat maahan tabletteja, puhelimia ja kosketusnäytöllisiä pöytäkoneita, joten toivomme että kasin myynti myös uusien koneiden mukaan lähtee kivasti liikkeelle.

Windows 8 -päivityspaketin voi ajaa Windows 7 -, Windows Vista - ja XP-laitteisiin. Windows 8:n uusia ominaisuuksia on omaan makuun räätälöitävän Aloitus-ruudun lisäksi myös oikopolut, tapahtumaruudut ja muiden Windows 8 -laitteiden, kuten puhelimen ja Xboxin välinen synkronointi pilvipalvelun avulla. Käyttöjärjestelmään voi käydä tutustumassa viikonlopun ajan Helsingin Messukeskuksessa DigiExpo-tapahtumassa.

Lähteet: YleX