Hyppää pääsisältöön

Weekend Festivalista eniten palautetta – järjestäjät saivat tarkastajalta täyden kympin

Weekend Festivalista on tullut runsaasti palautetta Helsingin kaupungin Ympäristökeskukselle. Järjestäjät läpäisivät ulkopuolisen melunmittaajan arvioinnin.

Armin Van Buuren oli yksi Weekend Festivalin vetonauloista // Kuva: EPA/PAUL BERGEN

- Kyläsaaressa nämä olivat ainoat festarit koko kesänä ja selvityksissä arvioitiin, että melutaso jää asutuksen lähellä alle 70 desibelin. Huomioimme myös lavojen sijoittelun ja soittosuunnan niin, että häiriintyvät asukkaat eivät olisi samoja kuin Suvilahden tapahtumissa.

Tapahtuman melunmittausraportti ei vielä ole saapunut arvioitavaksi. Ympäristökeskuksen omissa mittauksissa perjantaina 70 desibelin melurajat alittuivat. Järjestäjän mukaan festivaali läpäisi myös ulkopuolisen melunmittaajan arvioinnin.

- Melutasot mitattiin joka paikasta mistä kaupungin kanssa sovittiin. Saimme tarkastajalta täyden kympin, Weekend Festivalin markkinointipäällikkö Sami Vepsäläinen sanoo.

Loppuunmyydyllä Weekend Festivalilla vieraili kahden päivän aikana yli 40 000 kävijää. Vepsäläisen mukaan 99 prosenttia palautteesta on ollut positiivista.

- Poliisi ja turvatiimi tutkivat parhaillaan, mitä siellä oikeasti on tapahtunut. Sitten myös selvitetään, onko uutisointi mennyt tässä niin kuin pitää, Vepsäläinen sanoo.

Lue alkuperäinen juttu Yle Uutisten sivuilta: Weekend Festivalista kesän kovin palauteryöppy

Lähteet: Yle Uutiset