Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival siirtyy Espoosta Helsinkiin

Kiinteistölautakunta on hyväksynyt Weekend Festivalin hakemuksen. Tapahtuma järjestetään ensi vuonna Sörnäisissä ja kaupunki saa noin 30 000 euron vuokratulot.

Skrillex esiintyi viime kesänä Weekend-festivaalilla. // Kuva: Wikimedia / Christopher Dube / CC BY-SA 3.0

Helsingin kiinteistölautakunta on hyväksynyt Weekend Festivalin hakemuksen, jonka perusteella tapahtuma järjestetään ensi vuonna Kyläsaaressa Sörnäisissä. Tapahtuman järjestäjä Sami Vepsäläinen sanoo maakuntaradio Ylen aikaisen haastattelussa, että festivaalille ei asetettu sen kummempia lisäehtoja kuin muillekaan tapahtumille.

Tapahtuma-alueen vuokra on 0,9 euroa per myyty festarilippu. Se tarkoittaa viime vuotisten kävijämäärien perusteella, että kaupunki ottaa tapahtumasta noin 30 000 euron vuokrasumman. Vepsäläinen on tyytyväinen siihen, koska ehdot ovat samat kaikille tapahtumanjärjestäjille.

Viime vuoden Espoossa järjestetyn weekend Festivalin tuottoa hän ei kerro.

- Sitä voi tutkia muuta kautta, en osaa sanoa sitä, mutta varmasti päästiin plussan puolelle.

Tapahtuman vetonauloja olivat viime vuonna muun muassa Skrillex ja David Guetta. Vepsäläinen sanoo, että liikennekaaos johtui pitkälti siitä, että Skrillexistä ehti kasvaa lyhyessä ajassa todella iso nimi, johon järjestäjä ei ollut varautunut. Vaikka ruuhkat olivat huimat, ei se missään vaiheessa ollut hänen mielestään uhka turvallisuudelle. Hätätilanteesssa esimerkiksi pelastuslaitos olisi päässyt vaihtoehtoista reittiä pitkin nopeasti festarialueelle.

Lue lisää täältä.

Lähteet: Ylen aikainen