Hyppää pääsisältöön

Vuoden parhaat pelit valitaan tänä yönä

Perinteisessä Video Game Awards -gaalassa valitaan ensi yönä jälleen vuoden 2011 parhaat tietokone- ja videopelit.

Vuoden 2011 parhaat pelit mosaiikkikuvassa. // Kuva: www.spike.com

Los Angelesissa järjestettävillä Spike Video Game Awardseilla (VGA) on myös suomalaisittain merkittäviä uutisia tiedossa. Suomen menestyneimpiin pelistudioihin kuuluva Remedy nimittäin julkaisee uuden ladattavan Alan Wake -pelin suorassa televisiolähetyksessä.

Suomalaispeli ei suinkaan ole ainoa gaalassa esiteltävä uutuus, sillä gaalayleisölle on luvassa myös ensimaistiaisia muun muassa BioShock: Infinite, Metal Gear Solid: Rising, The Amazing Spider-Man ja uudesta Tony Hawk -skeittipelistä.

Gaalan pääpaino ja suurin huomio on kuitenkin palkinnoissa. Tärkeimmästä eli vuoden parhaan pelin tittelistä kamppailevat Batman: Arkham City, The Elder Scrolls V: Skyrim, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Portal 2 ja Uncharted 3: Drake’s Deception.

Ensimmäistä kertaa tilaisuudessa jaetaan myös Video Game Hall Of Fame -kunniapalkinto, joka myönnetään The Legend of Zelda -pelisarjalle.

Suomen televisiosta tapahtumaa ei voi katsoa, mutta innokkaimpien pelifanien onneksi Gametrailers.com -saitti ja VGA:n oma Twitter-tili seuraavat tapahtumia reaaliajassa. Video Game Awards alkaa Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello kolmelta.

Kaikki palkintokategoriat ja tarkempaa tietoa tapahtumasta löytyy VGA:n omilta sivuilta TÄÄLTÄ.

Lähteet: www.spike.com