Hyppää pääsisältöön

Ville Valo vakuuttaa huolestuneille faneilleen: Vointini on hyvä

HIM-yhtyeen keulakuva Ville Valo kertoi YleX:lle tuoreimmat kuulumisensa Ruisrockissa. Ääniongelmista aiemmin kärsinyt Valo vakuuttaa, että hänen vointinsa on hyvä.

Ville Valo Tears On Tape -levynkansi-banderollin edessä // Kuva: Maria Rautio

Suomen kansainvälisesti menestynein yhtye HIM nousee tänään Ruisrockin Niittylavalle puolilta öin.

-Vähän jännittää. Hyppäsin äsken ulos suihkusta ja olen valmiina rämpyttelemään kitaraa. Ruisrock on jättimäinen ja yksi maailman vanhimmista festivaaleista. Olemme otettuja siitä, että voimme soittaa täällä. Olisimme liian koppavia, jos sanoisimme, että se on meidän kotitontti. Kiva olla takaisin taas, Ville Valo juttelee YleX:lle.

Aiemmin keväällä sairastapauksen vuoksi keikkoja perunut HIM-yhtyeen keulakuva vakuuttaa huolestuneille faneilleen olevansa hyvässä kunnossa. Ville Valo lähtee hyvillä mielin myös mittavalle kiertueelle.

-Joo joo. Onhan näitä keikkoja tehty. Kyllähän ihmiset tekevät viisi päivää viikossa töitä, mutta me tosiaan matkustetaan vapaapäivät. Ei siinä mitään kuosia tarvitse. Se on kuin toinen luonto. Jos vanhoihin juttuihin on luottamista, niin siitä tulee ihan vekkulia, Valo kommentoi.

Hänen mielestään kiertuetta varten ei tarvitse erityisemmin edes valmistautua, vaan se menee vanhalla kokemuksella.

-Keikkailuhan on kivaa ja helppoa silloin, kun se sujuu. Käännetään aivot off-asentoon ja totutaan siihen, että nukutaan bussissa. Se on varsin intensiivistä ja intiimiä eloa. Soitetaan noin neljä tai viisi keikkaa putkeen ja sitten meillä on matkustuspäivä. Se on hyvin erilaista kuin soittaa festareilla, mutta olemme sitä jo jonkin aikaa tehneet. Kaikki on hyvin, kun vaan muistaa ottaa astma-lääkkeet mukaan, kaiken muun saa kaupasta, Valo sanoo.

YleX raportoi paikan päältä Ruisrockista sekä radiossa että netissä. Uutiset, keikkakuvat sekä hetki hetkeltä päivittyvän liveblogin sekä löydät YleX:n Ruisrock-sivuilta. Katso myös Rantalavan keikkoja livenä YleX Areenassa!

Lähteet: YleX