Hyppää pääsisältöön

Viinakramppeja ja juopottelua - nuori suomirokkari vaihtoi alkoholin jalkapalloon

Pyhät tepot -yhtyeen laulaja avautui ongelmistaan verkossa.

Pyhät tepot // Kuva: Popgee

Pyhät tepot -yhtye muistetaan varmasti parhaiten parin vuoden takaisesta Me muutetaan Lontooseen -hitistään. Nyt yhtyeen solisti Sipe Sontaläjä on avautunut nettiblogissaan varsin avoimesti ongelmistaan alkoholin kanssa.

- Siitä lähtien kun maistoin ensi kerran viinaa 17-vuotiaana, olen ollut aika rankka jätkä. Kunnon juoppo. Aluksi join viinaa, sitten tykästyin viineihin , koska niistä ei tullut niin hulluun känniin heti.

Sontaläjä kertoo myös kokeneensa 23-vuotiaana viinakrampin, jonka seurauksena alasti kotinsa lattialla maannut mies pelkäsi jopa kuolevansa.

- Onneksi en ole saanut kunnon viinakramppia kuin kaksi kertaa. Monta kertaa on ollut helvetin lähellä ja juoppohulluuden vallassa olen kuitenkin saanut kumottua bisseä sellaisella kalja per 20sekuntia -tahdilla. Pamit ovat myös hieno keksintö, kun alkaa tärisyttämään epänormaalisti.

Pyhien teppojen debyyttilevy julkaistiin kesällä 2010 ja sitä seurannut vuosi oli Sontaläjän mukaan erityisen rankka.

- Vime vuosi menikin sitten täysin päin helvettiä. En kehtaa enkä halua kyllä yksityiskohtiin mennä, mutta aivan liikaa paskaa tapahtui ja aloin huomaamaan että elämäni on mennyt kohtalaisen pimeäksi. Aloin huomaamaan, että kaikki ajatukseni alkoivat olemaan ihan liian diippejä ja pimeitä ja koko ajan oli kauhea darra ja huono olo. Ryyppäsin mm. 5kk putkeen helmikuusta heinäkuuhun. Yhden viikon tauon taisin siinä alussa pitää, mutta siitä ei tosiaan mitään tullut.

Nyt rokkari on kuitenkin ottanut itseään niskasta kiinni ja ryhdistäytynyt. Alkoholin sijasta mies keskittyy nyt jalkapalloon ja pelaakin rokkareista koostuvan FC Tavastian pelipaidassa.

- Voin sanoa ettei ole kovin helppoa tehdä muutosta joka päivä sekaisin olevasta äijästä selväpäiseksi. Aivot ovat niin tottuneet sekaisin oloon, että selvinpäin olo oli välillä mahdotonta. Nohh jos on pakko juoda yks bisse, niin sitten juon sen. Nyt on maaliskuun loppu ja huomaan että en ole ryypännyt kahden kuukauden aikana kuin muutaman kerran.

Laulajan tarkoituksena on pistää oma elämä kuntoon vuoden 2012 aikana ja tavoitteessa onnistuakseen hän myös raportoi elämänprojektinsa etenemisestä verkossa viikottain. Sipen blogiin pääset täältä.