Hyppää pääsisältöön

Viikon Kellaribändi Kalevi Drake: Tiukat biitit ja kauniit naiset inspiroivat

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia kellaribändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat Kalevi Draken.

Kalevi Drake // Kuva: Kalevi Drake

Uuden musiikin iltavuoron musiikkitoimittajat valitsivat Viikon Kellaribändeistä parhaaksi Kalevi Draken seuraavin sanoin:

- Kalevi Draken visuaaliseen ilmeeseen on panostettu selvästi rahallisesti ja ajatuksella. Biisissä on ajankuvaan sopivasti simppeli koukku, joka jää junnaamaan päähän. Sanonta "mennään keilaan" toimii jälleen uutena kielikuvana bailaamiselle tai miksi ei lempimisellekin. Toisaalta sepä vasta tuoretta onkin, jos biisi kertoo yksinkertaisesti urheilusta!

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen?

- Olemme olleet ystäviä 90-luvun loppupuolelta saakka, eli yläaste-ajoista lähtien. Meitä yhdisti jo silloin samankaltainen musiikkimaku, mikä koostui pääasiassa housesta, technosta, drum'n'bassista ym. elektronisesta tanssimusiikista. Tuolloin Juhani tuotti musiikkia Fast Tracker 2 -ohjelmalla, ja sai myös jonkin verran menestystä demoscene-piireissä. 2000-luvun alkupuolella meidän tiet kuitenkin erosivat miltei vuosikymmeneksi opiskelujen myötä. Sillä välin Kale hioi taitojaan hämyisissä karaokekuppiloissa, ja vastaavasti Juhani pyöritteli vinyyleitä Oulun seudulla. Innostus musiikin tekemiseen yhdessä syntyi 2012, kun tapasimme pitkästä aikaa Juhanin häiden alla.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Uramme suurin saavutus on kun Keilaan-kappale soi YleX:n Uuden musiikin iltavuorossa maanantaina 15.4.2014.

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette?

- Emme ole vielä keikkailleet, mutta live-vedoistamme tulee huikeita.

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

- Toistaiseksi musiikki on ollut molemmille vain harrastus, mutta molempia kiehtoo ajatus siitä, että sillä saisi tienattua elantonsa.

Ketkä ovat esikuvianne?

-Esikuviksi voinee mainita ainakin: Daft Punk ja Thomas Bangalterin muut tuotannot (esim. Stardust), Armand van Helden, Fatboy Slim ja JS16.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

- Kalevi sanoittaa, nauhoittaa laulun, ja tekee melodian siihen. Laulun lisäksi Kale ideoi paljon yksityiskohtia biisiin. Juhanin vastuulla on näiden tekninen toteutus ja soinnutus. Yhdessä mietitään biisin rakenne ja kaikki muut.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli?

- Kyllä.

Onko kielellä suuri merkitys?

- Suomen kieli on rakkauden kieli. Millään muulla kielellä ei voi välittää tunteita samoin kuin kotimaisella. Kielellä leikittely myös tuottaa mielihyvää.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Koukuttavat melodiat, tiukat biitit ja kauniit naiset.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Hyvältähän se tuntuu!

Katso Keilaan-video alta.

YleX:n Kellarin kautta demoasteella olevat bändit ja artistit voivat saada musiikkiansa radioon. Lue ohjeet ja lähetä oma kappaleesi - tästä aukeaa tie tähtiin – tai vähintäänkin radioaalloille asti!

Lähteet: YleX