Hyppää pääsisältöön

Viikon Kellari-bändi: Tuntuu hienolta, kun tämän genren yhtye saa radiosoittoa

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia Kellarin bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Viime viikon parhaaksi Kellari-bändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat Dead End Storyn.

Dead End Story

Viime viikon neljästä Kellari-artistista Uuden musiikin iltavuoron musiikkitoimittajat valitsivat parhaaksi Dead End Storyn.

- Rouheasta ja energisestä meiningistä. Bändi tarjoilee sopivassa suhteessa punk-asennetta, melodiaa ja kitararevittelyä.

Milloin ja miten bändi on perustettu?

- DES on kasattu vuonna 2010 jäsenten entisen bändin hajottua. Kitaristi pakotettiin laulajaksi ja samalla vaihdettiin nimi. Periaatteessa ollaan oltu kasassa jo 7 vuotta.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Jokainen itse tuotettu levy biiseineen ja biisiaihiosta julkaistavaan versioon ovat jo itsessään hienoja saavutuksia.

Paljonko olette keikkailleet, millainen live-esiintyjä olette?

- Emme ole hirveästi soittaneet keikkoja. Se johtunee pääosin Pohjois-Suomen heikosta keikkatarjonnasta. Suunnitelmissa on jonkunlaista pientä rundia Etelä-Suomeen ensi vuoden puolella.

Mihin bändinä tähtäätte, onko vain harrastus vai haluatteko bändistä ammatin?

- Jos lasketaan yhteen melodinen punkrock ja Suomi, niin saadaan vastaukseksi harrastus. Olisihan se ammattimuusikon ura ajatuksena hieno.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

- Solisti ja kitaristi säveltävät ja sanoittavat biisien raakaversiot, jotka sitten muotoutuvat valmiiksi treenikämpällä, koko bändin yhteistyöllä.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli?

- Onhan sanoitukset tietysti tärkeitä, kun niihin tulee purettua kaikenlaista mitä elämässä on tapahtunut, sekä negatiivisia että positiivisia juttuja. Negatiivisista aiheista on jotenkin luonnollisempaa kirjoittaa ja purkaa tuntojaan, vaikka ei tässä mitään ranteet auki meininkiä tehdäkään, ainakaan tarkoituksella. Useissa biiseissä kantavana teemana on kuitenkin toivo, että kyllä se päivä vielä joskus paistaa sinne risukasaankin.

Onko kielellä suuri merkitys?

- Ei sinänsä biisien tekemisen kannalta, vaikuttaa toki siihen että itsensä ilmaiseminen on haasteellisempaa vieraalla kielellä. Jos ajatellaan että nykyään musiikkia levitellään paljolti netin välityksellä ympäri palloa, voisi kuvitella englanninkielellä laulavan bändin olevan helpommin lähestyttävä suomenkieleen verrattuna.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Tietysti niiden bändien tekemiset inspiroivat, joita itse diggailee ja vaikuttaa ainakin jollain tasolla meidän soundiin genrestä riippumatta. Oman soundin kehittäminen ja biisien kirjoittaminen ja sovittaminen meidän näköisiksi on itsessään inspiroivaa. Punk-bändejä on nykyään niin paljon, että massasta erottautuminen ja uuden keksiminen tällä saralla on haastavaa.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

Tuntuuhan se hienolta, kun tämän genren bändi saa Suomessa radiokuuluvuutta, erityisen hienoa on tietenkin se, että se on meidän biisi.

YleX:n Kellarin kautta demoasteella olevat bändit ja artistit voivat saada musiikkiansa radioon. Lue ohjeet ja lähetä oma kappaleesi - tästä aukeaa tie tähtiin – tai vähintäänkin radioaalloille asti!

Lähteet: YleX