Hyppää pääsisältöön

Viikon Kellaribändi haluaa Kornin lämppäriksi

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia Kellarin bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Viime viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat Godliken.

Godlike // Kuva: YleX Kellari

Uuden musiikin iltavuoron musiikkitoimittajat valitsivat viime viikon Kellari-bändeistä parhaaksi Godlike-bändin seuraavin sanoin:

- Häpeilemättömän rehellistä 90-lukulaista vaihtoehtometallia räp-maustein. Laulajalla energisen monipuolinen ote touhuun!

Milloin ja miten Godlike aloitti musan tekemisen?

Taisi olla loppuvuodesta 2008, kun treenasimme ensimmäisen kerran. Aiemmin oli sovittu, että ruvetaan tekemään Rage Against the Machine -tyylistä kamaa. Kävi kuitenkin heti selväksi, että tulossa on astetta raskaampaa kamaa. Bändi kasattiin parilla puhelinsoitolla, koska olemme kaikki soittaneet jossain elämänvaiheessa samoissa yhtyeissä.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Varmaankin The Global Battle Of The Bands -kilpailun Suomen finaali vuonna 2012. TV5 lähetti siitä koosteen. Voiton vei Lost Society, joka on sittemmin menestynyt mainiosti. Myös samana vuonna julkaistu debyyttilevymme, Malicious Mind, kuuluu kohokohtiimme. Varsinkin, kun ensimmäinen arvostelu metalityae.comissa alkoi sanoilla From the moment I switched this album on, it kinda hit me like a sack full of bricks straight in the face.

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette?

Joitain kymmeniä keikkoja on tullut heitettyä. Annamme aina kaikkemme ja esiintymisemme on todella energistä. Keikka on onnistunut, kun seuraavana päivänä tuntuu siltä, että joku olisi hakannut ilmat pihalle ja niska ei liiku mihinkään.

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

Kaikkihan tätä haluaisi ammatikseen tehdä, mutta hyvin harvoilla se toteutuu. Pitää vaan puskea eteenpäin ja yrittää täysiä. Tähtäimessämme on suoraan tämän genren kärki. Jos joku Live Nationin päättäjistä tai promoottoreista lukee tätä juttua ja haluaa toukokuun Korn-keikalle parhaan mahdollisen lämppärin, niin nyt olis tarjolla!

Ketkä ovat esikuvianne?

Yhteinä Slipknot, Disturbed, Korn ja System Of A Down. Laululliselta puolelta RATM, Mudvayne, Sentenced ja HIM. Soitannollisesti Lamb Of God, Megadeth, Pantera, In Flames.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

Viime vuoteen asti mentiin niin, että Jussi teki biisiaihiot kotona ja lähetti ne muille sähköpostitse. Kappaleet hierottiin sitten lopullisiin muotoihinsa treenikämpällä. Nyt vähän kaikki ovat tuoneet ideoita ja biisipohjiaan tarjolle. Uudesta materiaalista onkin tulossa aiempaa monipuolisempaa.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli? Onko kielellä suuri merkitys?

Sanoilla on tärkeä rooli, koska ne edustavat tunnetiloja. Juuri sanojen rytmiikka ja tiukka flow tekevät biiseistä dynaamisia. Englannin kieli kuuluu hommaan, jos pyrkii kansainvälisille markkinoille ja toisinaan englanniksi on helpompi kirjoittaa sanoituksia.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

Kaikenlainen uuden kokeilu. Jokainen syöttelee palloa vuoron perään ja kopittelun lopputuloksena syntyy yleensä jotain todella siistiä. Toisinaan myös muista genreistä voi bongata hienoja juttuja, joita voi soveltaa sähkökitaralle.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

Mahtavalta! Sydän hakkaa ja vatsassa kuplii. Samaan aikaan sitä miettii, että miten kuuntelijat mahtavat ottaa vastaan kappaleen. Tietenkin itsestä löytyy se perfektionistinen puoli, joka kuuntelee kaikkia pieniä yksityiskohtia ja miettii olisiko jotain voinut tehdä paremmin.

Katso lista Viikon Kellaribändeistä.

YleX:n Kellarin kautta demoasteella olevat bändit ja artistit voivat saada musiikkiansa radioon. Lue ohjeet ja lähetä oma kappaleesi - tästä aukeaa tie tähtiin – tai vähintäänkin radioaalloille asti!