Hyppää pääsisältöön

Venäjän euroviisuedustajana mummokuoro – muistatko nämä esitykset viime vuosilta?

Euroviisut yllättävät joka vuosi toinen toistaan erikoisemmilla esiintymisillä.

Venäjän euroviisuehdokkaat // Kuva: Yle

Udmurttimummojen muodostama yhtye Buranovskije Babushki (Buranovon Mummot) valittiin edustamaan Venäjää tämän vuoden Euroviisufinaaliin Azerbaidzhanissa. Esityksessä yhdistetään naisten perinteistä kuorolaulantaa sekä modernia poppia. Keski-iältään kahdeksan hengen ryhmä on 75-vuotias. Valitettavasti ryhmää lähtee edustamaan vain kuusi naista, sillä euroviisusääntöjen mukaan esiintyjiä ei saa olla enempää lavalla.

Kuoron esityskappaleen kertosäe on englanninkielinen, mutta muu laulu esitetään suomenkielensukuisella Udmurtin kielellä. Mummot jättivät huikealla tuohivirsuesityksellään taakseen 24 muuta ehdokasta (lue aiheesta lisää TÄÄLTÄ). Buranovskije Babushki -ryhmän esityksen voit katsoa TÄÄLTÄ.

Venäjän mummoryhmä kuuluu jo nyt tämän vuoden erikoisimpiin esityksiin, mutta näitä on nähty joka vuosi. Muistatko alla olevat tapaukset viime vuosilta?

Verka Serduchka – Dancing lasha tumbai (2007, Ukraina)

Verka Serduchka // Kuva: EPA/Seppo Sirkka

Ennen Lady Gagan menestystä oli euroviisuedustaja Verka Serduchka, joka hämmästytti pukeutumisellaan. Vuonna 2007 Suomessa järjestetyssä euroviisufinaalissa Dancing lasha tumbai -kappale ja sen futuristinen esitys sai monet katsojat ihmettelemään ja ehkä myös nauramaan.

Katso Verka Serduchkan esitys TÄÄLTÄ

Silvia Night – Congratulations (2006, Islanti)

Silvia Night // Kuva: EPA/Orestis Panagiotou

Islannin pöyhkeilevä Silvia Night onnitteli laulullaan yleisöä siitä, että pääsivät näkemään esityksen. Itse esitys oli tyypillinen euroviisushow, mutta Silvia Nightin käyttäytyminen lavan ulkopuolella herätti kysymyksen: oliko nainen vahvasti mukana roolissaan vai oikeasti todella narsistinen ja hullu artisti?

Katso Silvia Nightin esitys TÄÄLTÄ

Elnur & Samir – Day After Say (2008, Azerbaidzhan)

[img_assist|nid=91737|title=Elnur & Samir|desc=EPA/European Broadcasting Company|link=popup|align=left|width=620|height=349]

Tämän vuoden isäntämaa huvitti vuoden 2008 euroviisushowllaan. Elnur & Samir ulvoivat Day After Day -kappaleen läpi yhdistäen kornisti ooppera- ja hevilaulua. Esiintyjät olivat korneja myös pukeutumisessaan: toinen oli enkeli ja toinen demoni. Oopperamaisesta laulusta täytyy antaa hieman kunniaa: harva mies pääsee äänensä kanssa noin korkealle...

Katso Elnur & Samirin esitys TÄÄLTÄ

Wig Wam – In My Dreams (2005, Norja)

Wig Wam // Kuva: EPA/Anatoliy Maltsev

Glam-rockia esittävä Wig Wam nauratti vuonna 2005 In My Dreams -esityksellään. Tiukkaan hopea-asuun itsensä änkenyt laulaja lauloi kunnioitettavasti, mutta muuten yhtye oli lähinnä huvittava glam-meiningillään.

Katso Wig Wamin esitys TÄÄLTÄ. 

Sébastien Tellier - Divine (2008, Ranska)

Sébastien Tellier // Kuva: EPA/Michel Krakowski

Vuonna 2008 ranskalainen Sébastian Tellier ihastutti viehkolla Divine-kappaleella. Itse esityksessä oli kuitenkin jotain omituista, kun katsoi tarkkaan... Tellierin taustalaulajattarista oli haluttu nokkamiehen näköisiä, joten naisille oli laitettu aurinkolasien lisäksi tekoparrat.

Katso Sébastien Tellierin esitys TÄÄLTÄ.

Lähteet: Yle Uutiset