Hyppää pääsisältöön

Veikkausliiga fanivideoista – Kannustamme niiden tekemiseen

Valioliiga haluaa kitkeä fanien maalivideot pois netistä. Kotimaisessa Veikkausliigassa asenne fanivideoita kohtaan on päinvastainen.

Veikkausliiga kaipaa fanivideoita nettiin. // Kuva: Veikkausliiga

Englannin jalkapallon pääsarja Valioliiga jahtaa fanien maalivideoitaValioliiga varautuu alkaneeseen kauteen boteilla, jotka etsivät luvattomasti nettiin ladattua materiaalia muun muassa videopalvelu Vinestä, Twitteristä gif-sivustoilta.

Suomen Veikkausliigassa tilanne on kuitenkin aivan toisenlainen: Veikkausliigan videomateriaali on täysin vapaasti käytettävissä tällä hetkellä. Otteluista voi työstää oman fanivideon, johon voi lisätä halutessaan grafiikkaakin.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo YleX:lle, että Suomen jalkapallon pääsarja on tyytyväinen, jos fanit innostuvat tekemään omia videoitaan.

- Veikkausliiga kokee fanivideot hyödyllisiksi. Mitä enemmän materiaalia liikkuu maailmalla, sen parempi. Futisfanien omista videoista on suomalaiselle jalkapallolle markkinoinnillista hyötyä. Tilanne Valioliigassa on tietysti täysin erilainen, jossa liigan täytyy suojella kaupallisia intressejään, Marjamaa sanoo.

Marjamaan mukaan Veikkausliiga jopa kannustaa omien koosteiden tekemiseen.

- Me pyrimme tukemaan kaikin keinoin omaa materiaalia tuottavia faneja. Mitä viraalimpi sen parempi. Pyrimme ohjaamaan katsojia fanivideoiden tekoon, Marjamaa sanoo.

Veikkausliigan viimeinen kierros pelataan lokakuun loppupuolella.
Lue myös: Valioliiga jahtaa fanien maalivideoita

Lähteet: Veikkausliiga, BBC Newsbeat