Hyppää pääsisältöön

Varastiko Netflix faniblogin kuvaidean?

Netflix vaikuttaa mieltyneen suomalaisbloggaajien kuvaprojektiin siinä määrin, että se on napannut idean omaan mainoskampanjaansa. Suomen Netflix kuitenkin väittää, että kyseessä on puhdas sattuma.

Netflix // Kuva: EPA / ETIENNE LAURENT

Suomalaisen faniblogin Fangirl Questin Sceneframing-kuvissa käytetään mobiililaitetta, jossa on pysäytyskuva leffasta.Tämän taustalle on sommiteltu sen alkuperäinen kuvauspaikka. Sceneframing-projektin kuvat ovat samalla hauskoja sekä vaikuttavia.

Fangirl Quest -blogin tekijät ovat kuvanneet Sceneframe-otoksiaan jo useita kuukausia. Viime heinäkuussa tekijät vierailivat Yhdyvalloissa, Monument Valleyssa, jossa he kuvasivat Sceneframet Forrest Gumpista ja Doctor Who tv-sarjasta.

Lokakuun alussa Netflix julkaisi hakemuksen, jossa etsitään ihmisiä kuvaamaan Instagramiin elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikkoja. Netflix markkinoi hakemustaan lähes identtisellä kuvalla, joka on komeillut jo kuukausia Fangirl Questin blogissa.

Fangirl Quest epäilee, että Netflix on käynyt ideavarkaissa. // Kuva: http://www.fangirlquest.com/

Bloggaajat ovat nyt kirjoittaneet avoimen kirjeen Netflixille.

Arvon Netflix, huomasimme, että etsitte ihmisiä, jotka ovat halukkaita kiertämään kuvauspaikkoja Yhdysvalloissa, ja kuvaamaan niitä teitä varten. Joka tapauksessa, olemme joko otettuja, että projektimme on inspiroinut teitä käyttämään samaa ideaa mainonnassa, tai sitten olemme kauhistuneita siitä, että olette sattumalta keksineet samanlaisen idean ja tismalleen saman kuvauspaikan.

Fangirl Questin tekijät kertovat YleX:lle olevansa imarreltuja Netflixin mainoskampanjasta.

- Onhan se aika huikeeta, että niinkin mahtava palvelu kuin Netflix yhtäkkiä käyttää tismalleen samaa ideaa markkinoinnissaan. Pientä ärtymystäkin oli alkuun, koska olemme varsin tietoisia kuinka laajalle kuvamme ovat levinneet - on siis aika mahdotonta, että kyseessä olisi 100% vahinko. Ja jos kyse ei ole vahingosta, olisi edes pieni hatunnosto ollut nasta juttu.

Netflix Suomi havaitsi Twitterissä linkin bloggajien avoimeen kirjeeseen. Suomen edustajat kuitenkin vakuuttavat twiitissä, että kyseessä on puhdas sattuma. 

Lähteet: Fangirl Quest