Hyppää pääsisältöön

Rähinä-Aliaksen idea muhi Uniikin freestyle-selityksissä

Musamessuilla Rähinä-Aliaksen lanseerannut Uniikki on pelin hallitseva mestari – ainakin räppiystäviensä joukossa. Tavallisesta Aliaksesta inspiroitunut freestyle toimi myös pohjana räppiselityspelille.

Uniikki Musamessuilla lanseeraamassa Rähinä-Aliasta // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Messukeskuksessa järjestetyillä Musiikkimessuilla kävi kohina, kun rap-artisti Uniikki saapui peliyeirys Tacticin pisteelle. Räppäri oli paikan päällä lanseeraamassa uutta Rähinä-Aliasta, jonka idea muhi Rähinä-jengin päässä jo vuonna 2008. Tuolloin räppimiehet olivat yhteisellä reissulla Rukalla ja pelasivat selityspeliä illan aluksi.

- Pelattiin etkoilla Aliasta ja mä aloin vetää freestyle-räpillä niitä kortteja. Otettiin vähän drinksua ja sitten meillä olikin käynnissä kunnon Alias-bileet. Ajateltiin silloin, että räppi-Alias olisi tosi makee juttu, Uniikki kommentoi YleX:lle.

Räppäri paljastaa Rähinä-jengin pelailevan jonkin verran yhdessä. Peli-iltoja järjestetään joskus kotona, mutta erityisesti yhteisillä mökkireissuilla. Rähinä-joukon Alias-kunkku on tietenkin Uniikki itse.

- Olen varmaan meistä se kovin selittäjä ja Tasiksen kanssa olemme hallitsevia Alias-kuninkaita. Se johtunee Kapasiteettiyksikkö-ajoista: tunnetaan toisemme jo niin pitkän ajan takaa ja tiedämme, miten toisen ajatus kulkee, räppäri naureskeli ja lupasi joskus ottaa selitysmatsia YleX:ää vastaan.