Hyppää pääsisältöön

Uutuuskirja: Some pilasi keikkabussin meiningin

Kitarateknikko-muusikko Kimmo Aroluoman kirjoittama Keikkapäivä-niminen kirja julkaistiin tänään 22. lokakuuta. Teos paljastaa faneille, mitä kulisseissa tapahtuu. Lisäksi kirja antaa vinkkejä musiikkialan ammattilaisille ja sellaisiksi haluaville.

Sosiaalinen media.

Raadollisesti, mutta rehellisesti bändin kiertuearkea kuvaava kirja Keikkapäivä - 24 h kiertue-elämää on kirjoitettu muusikoille, teknikoille, keikkamyyjille ja muille musiikkialan ammattilaisille, sekä faneille.

Kirjan kuvat ovat The Rasmuksen kiertueelta, mutta siinä seikkailee useita rokkareita anonyymeinä.

- Tavallinen musafani ei tiedä, mitä lavan takana tapahtuu. Tämä kirja tuo sen kaikkien ulottuville, miten bändi valmistautuu keikkaan ja mitä show'n jälkeen tapahtuu, monien bändien kitarateknikkona työskennellyt Kimmo Aroluoma kertoo YleX:lle.

Some pilasi poikakerhon bussimatkan

Kimmo Aroluoman mukaan sosiaalinen media on pilannut keikkabussitunnelman. Nykyään muusikot ja muu ryhmä ovat vain netissä.

- Keikkabussissa on tapahtunut sellainen valitettava muutos, niin kuin muuallakin yhteiskunnassa, että internet on joka puolella läsnä. Ei ole montaakaan vuotta, kun keikkabussissa vielä pelattiin shakkia ja katsottiin elokuvia yhdessä. Bussimatkat olivat sellaisia poikakerhoja.

Nykyään ihmiset ovat eristäytyneitä omille päätteilleen, eikä tunnelma ole enää samanlainen. Aroluoman mukaan some vaikuttaa myös koti-ikävään.

- Sosiaalisen median takia kokee tuskaa, ettei ole läsnä esimerkiksi kavereiden synttäreillä, kun on rundilla. Se lisää kiertueikävää.

Vinkit aloitteleville bändeille

TOP3

1. Pidä laitteistasi hyvää huolta.

2. Ole selvin päin.

3. Muista kiittää aina ihmisiä etenkin lähtiessä keikkapaikalta.

Kirjan ensimmäisen luvun voi lukea ilmaiseksi blogista.

Lähteet: YleX