Hyppää pääsisältöön

USA:n hallitus vakoilee Facebook-statuksiasi - näitä 377 sanaa tarkkaillaan

Nyt tiedetään mitkä kaikki sanat ovat pannassa sosiaalisessa mediassa. Outoa kyllä, yksi tarkkailluista termeistä on ”sosiaalinen media”.

USA:n hallitus pitää silmällä sosiaalista mediaa pyrkimyksenään estää uhkia.

Uutisoimme jo viime vuoden Älä mainitse näitä sanoja statuksessasi - muuten joudut USA:n hallituksen tarkkailuun!, kuinka amerikkalainen Electronic Privacy Information Center (EPIC) -järjestö haastoi Yhdysvaltain turvallisuudesta vastaavan Homeland Security -agentuurin oikeuteen. Järjestön mukaan jenkkiagentit väijyvät ihmisten statuspäivityksiä, blogikirjoituksia ja chat-viestejä niin Facebookissa kuin Twitterissäkin.

Nyt EPIC on saanut oikeusteitse käsiinsä täydellisen listan sanoista, joita Homeland Security tarkkailee. Mikäli haluat välttyä amerikkalaisagenttien valvovalta silmältä, ei omassa Facebook-statuksessa kannata mainita hakkerointiin littyviä sanoja (mm. trojan, keylogger, DDOS), keskustella säästä (mm. wildfire, avalanche, flood) tai rajaongelmista (mm. illegal immigrants, kidnap, cartel) eikä mainita erikseen julkisia kulkuvälineitä kuten metroa tai lentokenttiä.

Täydellinen lista 377:stä valvotusta sanasta löytyy täältä.

LUE MYÖS:
CIA myöntää - salainen osasto tarkkailee ja lukee Twitter- ja Facebook-viestejä
FBI: Hakkerit tulevaisuudessa suurempi uhka kuin terroristit

Lähteet: animalnewyork.com