Hyppää pääsisältöön

Unipallo innoitti joukkorahoittajat – Potissa jo 1,3 miljoonaa dollaria

Uusi keksintö kertoo, mitä makuuhuoneessa tapahtuu öisin. Asiantuntija pitää unipalloa lähinnä viihdekäyttöön sopivana. Kickstarter-kampanja on kerännyt jo 1,3 miljoonan dollarin rahoituksen.

Sense-unipallo mittaa nukkujan unen aikana tapahtuvia asioita. Siitä on tullut joukkorahoitushitti. // Kuva: Sense / Kickstarter

Brittiläisen 22-vuotiaan James Proudin kehittelemä unipallo-projekti on saavuttanut viikossa huiman suosion joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa. Tällä hetkellä projektille on kertynyt rahoitusta reilut 1,3 miljoonaa dollaria, kun sen tavoitteena oli alun perin saada kerättyä 100 000 dollaria.

Pöydälle asetettavan Sense-nimisen laitteen kerrotaan seuraavan nukkujan liikkeitä sekä makuuhuoneen lämpötilaa, kosteutta, ilman laatua ja ääniä. Näiden perusteella se päättelee, milloin on paras aika herättää nukkuja. Unipallo toimii yhdessä älypuhelinsovelluksen kanssa.

Unenlaatua seuraavia sovelluksia ja älykelloja on tullut markkinoille aiemmin muun muassa Samsungilta. Applekin panostaa niihiin. BBC:n haastattelema asiantuntija sanoo niillä olevan lähinnä viihdearvoa, jos haluaa tarkkailla, miten hyvin saa unta öisin. Yleisimpään vaivaan, unettomuuteen, niistä ei ole apua.

Unipallo on tulossa myyntiin marraskuussa ja sen hinta on 129 dollaria. Projektin vetäjä kiittelee aktiivista Kickstarter-yhteisöä siitä, miten paljon heiltä saa palautetta oman tuotteen kehittelyyn. Raha on hänen mukaansa sivu seikka.

Lue myös:

Höyrähtänyt fani suunnittelee Breaking Badille jatkoa

Iron Skylle jättimenestys joukkorahoituskampanjassa

Björkin Kickstarter-kampanja epäonnistui täysin - lopetti kesken

Lähteet: BBC, Kickstarter