Hyppää pääsisältöön

UMK-lähetykset suosittuja myös ulkomailla: Finland we love you!

UMK-lähetykset sähköistävät sosiaalisen median, erityisesti Twitterin. Viestejä sataa ulkomailta muun muassa englanniksi, espanjaksi ja italiaksi!

Hanna Sky esiintyy UMK:ssa. // Kuva: Yle / Tomi Mikola

UMK-lähetykset kiinnostavat myös ulkomaisia Euroviisu-faneja. Se on näkynyt kaikkien lähetysten kohdalla, kun Twitterissä #umk14-viesteissä suomenkieliset viestit ovat olleet vähällä jäädä muun kielisten kannustusten ja kommenttien jalkoihin. Ylen keräämästä datasta näkyy, että kaiken kaikkiaan #umk14-viestejä on lähetetty tuhansittain, kun ohjelma on näkynyt tv:ssä ja internetissä.

Pääosa ulkomaisista twiittaajista kirjoittaa englanniksi, mutta esimerkiksi espanjan- ja italiankielisiäkin viestejä on nähty. Tässä eräs twiittaaja kysyy, miten kauan on aikaa äänestää parasta esitystä:

Osa kansainvälisestä some-menestyksestä kuuluu UMK-kilpailijoille, jotka ovat käyttäneet sosiaalista mediaa aktiivisesti. Monet heistä tuntuvat viestivän säännöllisesti ulkomaisten katsojien kanssa. Alla yksi kilpailija saa kannustusta Italiasta!Ulkomaiset seuraajat ovat ottaneet myös omia suosikkejaan UMK-kilpailijoiden joukosta ja suhtautuvat lähetykseen hyvin intohimoisesti.

Uuden musiikin kilpailun finaali nähdään lauantaina 1.2. Yle TV 2:ssa ja Yle Areenassa alkaen kello 21.00. On suorastaan ihme, jos silloin ei tehdä uutta #umk14-viestien ennätystä!