Hyppää pääsisältöön

Tutkimus: 25-vuotias nainen on seksuaalisesti kiinnostavin

Miehen iästä riippumatta hän on eniten kiinnostunut hieman yli parikymppisistä naisista.

Hymiö-tennispallot ja nainen // Kuva: EPA / Frank Rumpenhorst

Miehillä on taipumus olla seksuaalisesti kiinnostuneita noin 25-vuotiaista naisista, selviää Åbo Akademin tutkijoiden tutkimuksesta. Tämä tulos on näkyvissä sekä tätä nuoremmilla että vanhemmilla miehillä, Yle Uutisten artikkelissa kerrotaan.

Alle 20-vuotiaat miehet ovat kiinnostuneita itseään vanhemmista naisista ja yli 30-vuotiaat miehet itseään nuoremmista naisista.

25-vuotiaisiin naisiin kohdistuva mielenkiinto johtuu siitä, että tämänikäiset naiset ovat kaikkein hedelmällisimpiä. Hedelmällisistä naisista kiinnostuminen on opittu evoluution myötä: heidän kanssaan on mahdollista saada enemmän lapsia.

– Totta kai kulttuurilla on myös vaikutusta, eli tietyn ikäisiä ihmisiä ihannoidaan seksuaalisesti, psykologian tutkija Jan Antfolk tarkentaa.

Naiset ovat keskimäärin kiinnostuneita itsensä kanssa suhteellisen samanikäisistä tai hieman vanhemmista miehistä. Tulos on sama kaikenikäisten naisten kohdalla, kertovat tutkimustulokset.

– Tämä selittyy sillä, että hedelmällisyys ei päde tässä kohtaa toisinpäin. Miesten hedelmällisyyden kun ei koeta heikentyvän iän myötä samalla tavalla kuin naisilla, Antfolk selventää.

Tutkimus keskittyi pelkästään heteroseksuaaleihin. Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää, onko tulos sama myös muilla kuin heteroseksuaaleilla.

Lue myös:

Kysely: Yli puolet festivaalikävijöistä harrastaa seksiä tapahtuman aikana

Tutkimus: seksiviestittely johtaa tositoimiin

Pornotähti Jesse Jane: Tätä tapahtuu kuvausten kulisseissa

Lähteet: Yle Uutiset