Hyppää pääsisältöön

Tuotantoyhtiö toppuuttelee: Pertti Kurikka -dokumentin jatko on täysin auki

Uuden Pertti Kurikan Nimipäivät -dokumenttielokuvan valmistuminen ei ole vielä ollenkaan varmaa, sanotaan tuotantoyhtiöstä.

PMMP:n lämppärinä Pertti Kurikan Nimipäivät // Kuva: Tomi Mikola

Savon Sanomat on uutisoinut tänään, että Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä kertova Kovasikajuttu-dokumentti saa jatko-osan, jonka nimi on Tokasikajuttu. Jutussa siteerataan ohjaaja Jukka Kärkkäistä ja muun muassa kerrotaan, että bändi saattaa hajota ennen vuotta 2016.

YleX tavoitti Kovasikajutun tuottaja Sami Jahnukaisen, tuotantoyhtiö Mouka Filmistä. Hän kertoo, että uutisointi on lähtenyt niin sanotusti käsistä.

– Uusi dokumenttielokuva on vasta kehittelyvaiheessa, emmekä vielä tiedä, miten siinä käy. On liian aikaista puhua, että elokuva olisi tulossa. Aika näyttää, miten käy, Jahnukainen sanoo YleX:lle.

Bändin asioita hoitava Kalle Pajamaa puolestaan ei vahvista, eikä kiistä bändin hajoamiseen liittyvää uutista.

- Bändeillähän nyt on tapana hajoilla. Paitsi Rolling Stonesilla, Kalle Pajamaa kertoo YleX:lle.

Hän toistaa jo aiemmin kuullun ilmoituksen, jonka mukaan Pertin kitara menee kiinni, kun hän täyttää 60 vuotta. Merkkipäivä on vuoden 2016 lopussa.

Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Kovasikajuttu-dokumentti on ollut huippumenestys. Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama elokuva voitti vuonna 2013 muun muassa vuoden parhaan tv-dokumentin palkinnon Prix Europa -kilpailussa Berliinissä.