Hyppää pääsisältöön

Tulossa satuelokuvien vuosi: Kaunotar ja Hirviö, Pieni merenneito ja Viidakkokirja uusiksi

Useat elokuvayhtiöt ovat tarttuneet klassikkosatujen aiheisiin. Muun muassa Sofia Coppola ja Guillermo del Toro ohjaavat omat satuelokuvansa.

Belle // Kuva: Disney

Disney on ilmoittanut tekevänsä uuden version klassikkopiirretystä Kaunotar ja Hirviö. Elokuvan ohjaa Bill Condon, joka on aikaisemmin ohjannut muun muassa Twighlight-saagan kaksi viimeistä osaa ja Dreamgirls-musikaalin. Kaunotar ja hirviö -elokuvan juonesta ei ole vielä paljastettu yksityiskohtia.

Yhtiö kehittelee samanaikaisesti näyteltyä versiota myös Viidakkokirja- ja Tuhkimo-elokuvista. Kenneth Branghanin ohjaaman Tuhkimon päätähdeksi on pestattu näyttelijä Lily James, ja elokuva saadaan teattereihin vuoden 2015 alkupuolella.

Emma Watson merenneitona // Kuva: Mugglenet

Myös muut elokuvayhtiöt ovat tarttuneet jälleen klassikkosatuihin. Universal Pictures on pestannut Lost in Translation -elokuvasta tunnetun ohjaajan Sofia Coppolan versioimaan Pieni merenneito -sadun. Netissä levinnyt kuva sai liikkeelle huhuja, jonka mukaan Emma Watson esittäisi merenneitoa Coppolan elokuvassa. Muokattu kuva on kuitenkin vain fanitaidetta, eikä elokuvan pääosan esittäjää vielä tiedetä.

Watson nähdään kuitenkin pian valkokankaalla satuprinsessana. Myös Warner Bros työstää Kaunottaresta ja Hirviöstä omaa versiotaan, ja Watson on kiinnitetty elokuvaan Bellen rooliin. Warner Brosin Kaunottaren ja Hirviön ohjaajaa Guillermo del Toro. Yhtiö on ilmoittanut tekevänsä oman versionsa myös Viidakkokirjasta.

Disneyn viimeisin näytelty versiointi animaatiosadusta on Angelina Jolien tähdittämä Pahatar. Huikean menestynyt elokuva tuotti jo avausviikonloppunaan yli 60 miljoonaa dollaria.

Maleficent // Kuva: Disney

Pahatar muokkaa alkuperäisen piirretyn juonta kertomalla Ruususen tarinan Pahattaren näkökulmasta. Yhteys 1959 tehtyyn animaatioelokuvaan on kuitenkin säilytetty. Esimerkiksi Pahattaren langettama kirous ja sitä edeltävä puhe juhlakansalle on uudessa versiossa lähes sanasta sanaan sama kuin animaatioelokuvassa.

Aikaisemmin Disney on tehnyt uudet versiot muun muassa elokuvista Liisa ihmemaassa ja Ihmemaa Oz.

Muokattu 5.6.2014 klo:13:13 Lisätty tietoja Emma Watsonin roolista Kaunottaressa ja Hirviössä.

Lähteet: Entertainment Weekly, Total Film