Hyppää pääsisältöön

Tukkiiko Netflix palvelunsa porsaanreiän painostuksen alla?

Netflixiä painostetaan estämään sijaintipeittimien käytön, jolloin esimerkiksi Yhdysvaltojen kattavampaan sisältöön ei pääsisi käsiksi muista maista.

Netflix // Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu Netflix on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan. Useimmat Netflixin käyttäjät myös tietävät, että sen Yhdysvaltojen tarjonta on sisällöltään muita maita huomattavasti rikkaampaa, ja moni osaa myös kiertää alueellisen eston sijaintipeittimellä.

Oman sijainnin peittäminen onnistuu muutaman euron kuukausimaksua vastaan VPN-ohjelmilla, tai pelkällä nettiselaimen lisäosalla. Netflix ei ole vielä toistaiseksi avannut palveluaan Australiassa, mutta arvion mukaan jopa 200 000 australialaista käyttää palvelua peittämällä sijaintinsa. Nyt Australian kaapelitarjoajat ja oikeuksienhaltijat vaativat Netflixiä tukkimaan palvelunsa porsaanreiän, koska se vie heiltä maksavia asiakkaita.

CNET Australia -verkkolehti kuitenkin kirjoittaa, että kyseisen porsaanreiän tukkiminen voi hyvinkin olla mahdotonta. Sijaintipeiton estäminen vaatisi verkkolehden mukaan myös sen, että Netflix tukkisi pääsyn myös yhdysvaltalaisilta käyttäjiltä, jotka haluavat pitää sijaintinsa salaisena jostain muusta syystä.

Netflixin rantautumista Australiaan on hidastanut paikallinen Quickflix -palvelu.

Lähteet: Gizmodo, Cnet Australia