Hyppää pääsisältöön

Tuhansia opettajia kiusataan - Näkyykö kiusaaminen sinun koulussasi?

Arvion mukaan lähes 4000 opettajaa on jäänyt vuoden 2013 aikana pois töistä epäasiallisen kohtelun takia. Onko sinun koulussasi kiusattu opettajia?

Koululuokka // Kuva: Yle / Olotila / Martti Juntunen

Yle Uutiset kertoi keskiviikkona opettajien ammattijärjestö OAJ:n teettämän tutkimuksen tuloksista, joiden mukaan tuhannet opettajat joutuvat kouluissaan kiusaamisen uhreiksi. Kiusaamisen vuoksi useat sadat opettajat ovat jääneet kuukausia kestäneille sairaslomille.

Päiväkodeissa ja kouluissa opettajia kiusaavat lasten vanhemmat tai työkaverit. Ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa kiusaajia puolestaan ovat esimiehet sekä työkaverit. Peruskoulussa sekä päiväkodeissa opettajia kiusaavat lapset ja nuoret, joiden kohdalla kiusaamiseen liittyy myös väkivaltaa.

Nuorten käyttämää haistattelevaa tai solvaavaa kieltä kaikki opettajat eivät edes miellä kiusaamiseksi, koska se on niin arkipäiväistä varsinkin peruskoulussa.

Onko sinun koulussasi kiusattu opettajaa, ja oletko kenties itse ollut mukana tekemässä ilkeyksiä opettajillesi? Kerro kokemuksistasi kommenttikentässä.

Lähteet: Yle Uutiset