Hyppää pääsisältöön

Tästä syystä räppärit rakastavat Diandraa

Suomihopin ykkösnimet kutsuvat Diandran milloin levyilleen ja milloin keikoilleen.19-vuotiaasta Idols-voittajasta on hetkessä tullut räppäreiden lempilapsi, vaikka monet muut kritisoivat nuorta tähteä liian kiltin imagon vuoksi.

Diandra // Kuva: Teemu Saarinen

Diandra on tuttu näky Cheekin, Mikael Gabrielin ja Uniikin rinnalla niin keikkalavoilla kuin musiikkivideoissakin. Uniikin kanssa Didi laulaa Niin hyvä on, Cheekin kanssa hän on Fiiliksissä ja Mikael Gabrielin kappaleessa Idols-voittaja laulaa Päästä mut pois.

Mikael Gabriel aloitti Didi-buumin vuonna 2013, kun hän pyysi Idols-voittajan traagiseen Päästä mut pois -kappaleeseensa.

- Kun kuulin Didin laulavan, niin ajattelin että tämä on ihan täydellinen juttu. Musavideon kuvauksissa huomasin vielä, että mimmi on tosi mukava ja positiivinen. Diandran kanssa on kiva tehdä juttuja, Gabriel kommentoi YleX:lle.

Uniikki puolestaan teki Didin kanssa hyväntuulisen Niin hyvä on -kappaleen, jossa hän lainaa Satu Pentikäisen samannimistä käännösiskelmää. Biisi kuulostaa erehdyttävän paljon The Notorious B.I.G:n biisiltä Mo Money Mo Problems, jossa sämplätään Diana Rossin disko-soulin klassikkokappaletta I'm Coming Out.

- Halusin Didin vierailijaksi, koska kuuntelin originaalia versiota kappaleesta ja mietin kuka siihen sopisi. Didi tuli ensimmäisenä mieleen. Sitten soitin neidille ja hän oli heti mukana. Diandralla on tosi hyvä ääni, siinä on amerikkalaista R&B-vivahdetta, Uniikki kertoo YleX:lle.

Suomiräppäreiden salaliitto?

Uniikki kiistää, että suomalaisräppärit olisivat yhdessä päättäneet, että Diandrasta tehdään rap-uskottava.

- Ei meillä ollut yhteistä suunnitelmaa, mutta olemme frendejä keskenämme ja kuuntelemme toistemme musiikkia. Olin tietysti huomannut, että Didi toimii tosi hyvin. Jokainen meistä haluaa tukea Diandraa. Hän fiilistelee paljon hip hopia ja R&B:tä, Uniikki kommentoi.

MG puolestaan ottaa Didin rap-uskottavuuden omiin nimiinsä.

- Se teki Diandrasta rap-uskottavan, että hän fiittasi mun Päästä mut pois -biisissä, Mikael Gabriel sanoo.

Ei mitään pahaa sanottavaa kiltistä tytöstä

Räppärit eivät keksi mitään pahaa sanottavaa Idols-voittajasta.

- Didihän on ihan räppimimmi. Hänessä ei ole mitään negatiivista. Olemme olleet varmaan kymmenen kertaa yhdessä lavalla. Didi on tosi hyvä esiintyjä, hän tuo keikkaan aina oman mausteen, Gabriel sanoo.

Uniikkia ei haittaa, että Didin imago on "superkiltti".

- Diandra on mahtava persoona, superlahjakas ja meidän on helppo työskennellä yhdessä. Didi on superkiltti. Hän hoitaa ammattimaisesti työnsä, eikä ikinä valita mistään, vaikka olisi pitkiä työpäiviä. Diandra on itsevarma esiintyjä ja hänellä on poikkeuksellinen ääni, Uniikki kommentoi.

Lue myös:

Mikael Gabrielilta yllättävä vastine Diandran Paha poika -biisiin

Cheekin Ruisrock-keikalla kovan luokan naisvierailijat

Lähteet: YleX