Hyppää pääsisältöön

Tässäkö suomalaisen mämmin tulevaisuus – valmistajaa arveluttaa

Perinneherkun esteettisyys on jokavuotinen kestopuheenaihe. Mämmin värjääminen on vaihtoehto, mutta se voi vaikuttaa tuotteen maineeseen.

YleX Jatkojen Alma vieroksuu mämmin ulkoasua. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Mämmi on keskeinen osa monien pääsiäisperinteitä. Se jakaa kuitenkin mielipiteet makunsa ja ulkonäkönsä takia varsin jyrkästi. YleX selvitti, onko mahdollista, että tulevaisuudessa kauppojen hyllyillä nähdään erivärisiä mämmejä.

- On olemassa jo tuotteita, joissa on kinuski- tai vaniljakastike mukana. Valmiin kinuskimämmin pinta on vaaleanruskea ja vaniljamämmin puolestaan hyvin vaalea, kertoo Kymppi-Maukkaat Oy:n toimitusjohtaja Lasse Koski.

Houkuttelevamman värinen mämmi voisi hälventää ennakkoluuloja sen maun suhteen. Perinteikkään tuotteen terveellinen maine on asiantuntijan mukaan vaakalaudalla, mikäli sen tuotantotapoja muutetaan.

- Kyllä värjääminen mahdollista on, mutta silloin mämmi ei ole enää yhtä puhdasta. Väri pitää tehdä siihen erikseen lisäainetta käyttäen.

Laatikollinen sitä itseään - mämmiä! // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Minkä värsitä mämmiä sinä nauttisit mieluiten? Klikkaa suosikkiasi ja kommentoi alla.