Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat maailman vaikutusvaltaisimmat teinit

Time-lehti on listannut vaikutusvaltaisimmat teinit. Listalta löytyvät muun muassa 16-vuotias Moderni perhe -näyttelijä Rico Rodriguez, 17-vuotias laulaja Lorde ja 18-vuotias laulaja Austin Mahone.

17-vuotias Lorde on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista teineistä. // Kuva: EPA / MIGUEL A. LOPES

Osa ihmisistä saavuttaa jo teini-ikään mennessä enemmän kuin toiset koko elämänsä aikana. Time-lehti listasi kaikkein vaikutusvaltaisimmat teinit. Osalle vaikutusvalta on tullut somen kautta, toisille viihdeuran myötä ja jotkut ovat perineet vaikutusvaltansa vanhemmiltaan.

Näitä teinejä kannattaa seurata:

Mo'ne Davis, 13
Mo'ne Davis on 13-vuotias amerikkalainen baseball-pelaaja. Poikkeuksellisen lahjakas Davis on kuvattu Sports Illustrated -lehden kanteen ainoana Little League -pelaajana. Häntä ovat ylistäneet myös Michelle Obama ja Ellen DeGeneres.

Sasha Obama, 13 ja Malia Obama, 16
Presidenttipari Barack ja Michelle Obaman lapset Sasha Obama ja Malia Obama ovat suurennuslasin alla vanhempiensa takia. Malia Obaman vierailu Lollapalooza-festareilla herätti lähes yhtä paljon huomiota kuin maailmankuulut bändit. 

Sashan pitämä t-paita, jossa komeili yksisarvinen, puolestaan myytiin loppuun päivissä sen jälkeen, kun hänet oli kuvattu kyseinen paita yllään.

Kiernan Shipka, 14
14-vuotias amerikkalainen näyttelijä Kiernan Shipka tunnetaan parhaiten Mad Men -sarjasta. Hänestä povataan Hollywood-supertähteä.

Jazz Jennings, 14
Transgender eli muunsukupuolinen teini Jazz Jennings on kirjoittanut elämästään kirjan I Am Jazz, esiintynyt monissa tv-ohjelmissa ja luonut oman Youtube-sarjan. Jennings syntyi poikana, mutta hänellä on tytön aivot.

Flynn McGarry, 15
Nuori kokki Flynn McGarry haluaa perustaa maailman parhaan ravintolan. 15-vuotias kulinaristi on ehtinyt kokata jo Today Show'ssa ja tietenkin Youtubessa.

Erik Finman, 15
15-vuotias Erik Finman on perustanut koulutussaitti Botangle.comin. Finman rahoitti unelmansa sijoittamalla tuhat dollaria Bitcoineihin, joiden arvo nousi sataan tuhanteen dollariin.

Nash Grier, 16
Vine-kuninkaaksi kutsuttu 16-vuotias Nash Grier on varsinainen someguru, joka tekee hauskoja kuuden sekunnin mittaisia videoita miljoonille seuraajilleen. Grierillä on yhteensä yli 9,7 miljoonaa Vine-seuraajaa.

Rico Rodriguez, 16

Moderni perhe -ohjelman pikkuvanhana poikana tunnettu 16-vuotias näyttelijä Rico Rodriguez tienaa peräti 115 000 dollaria eli noin 91 000 euroa per jakso. Näin ollen hän on yksi maailman parhaiten palkatuista lapsinäyttelijöistä.

Ciara Judge, 16, Émer Hickey, 17, and Sophie Healy-Thow, 17
Google Science Fair -palkinnon voittanut trio keskittyy maailmanlaajuisen ruokakriisin ratkomiseen.

Shawn Mendes, 16
16-vuotias Shawn Mendes teki historiaa yltämällä Life of the Party -debyyttisiglellään Billboard-listan top 25:n joukkoon nuorimpana artistina koskaan.

Jaden Smith, 16
16-vuotias Jaden Smith on Hollywood-tähti Will Smithin poika. Jaden on luonut omaa uraa Twitterissä, jossa hänellä on miljoonia seuraajia.

Becky G, 17
Tuottaja Dr. Luke (Britney Spears, Kesha ja Katy Perry) sainasi Becky G:n levymerkilleen vuonna 2011 Youtube-covereiden perusteella.

Lorde, 17

Uusiseelantilainen Lorde on voittanut kaksi Grammy-palkintoa ja MTV Video Music Award -pystin. Hänen Pure Heroine -debyyttialbuminsa myi platinaa ja single Royals on ollut maailmanlaajuinen hitti.

Lisäksi listalta löytyvät Salma Kakar, Lydia Ko, Chloë Grace Moretz, Kylie Jenner ja Kendall Jenner, Malala Yousafzai, Rachel Fox, Bethany Mota, Joshua Wong, Austin Mahone, Tavi Gevinson, Megan Grassell ja Troye Sivan.

Lähteet: TIME