Hyppää pääsisältöön

Tässä on Pariisin Kevään Arto Tuunelan lempimusiikkivideo: Kuin potku sydämeen

Arto Tuunelan mukaan onnistunut musiikkivideo voi nostaa musiikin aivan uudelle tasolle. 

Pariisin Kevät - Arto Tuunela // Kuva: Juhani Kenttämaa

Pariisin Kevään nokkamiehen Arto Tuunela ihastui Sian Chandelier-kappaleen musiikkivideoon. Video on Tuunelan mukaan häiritsevä ja kaunis samaan aikaan. Pelkkä kappale itsessään ei herättänyt Tuunelassa sen kummempia fiiliksiä.

- Kun katsoin videon, tuntui kuin joku olisi potkaissut mua sydämeen. Video välittää todella voimakkaan tunteen. En tiedä, mikä se tunne on, mutta se puhuttelee, hyvänen aika, ja se on kummallista tällaisen massivisen hitin äärellä. Parhaat biisit ovatkin avaimia omiin tunteisiin, tämän kohdalla se vaati videon ennen kuin osui, Tuunela kertoo Yle Musiikille.

Chandelier-videolla tanssii vasta 11-vuotias Maddie Ziegler.

- Koko toteutus, tanssi, koreografia, kuvaus, lavastus, leikkaus, ilmaisu ja rytmitys musiikkiin on napakymppi, Tuunela hehkuttaa.

Tuunela arvostaa musiikkivideoita, joihin on panostettu. Ei riitä, että video on tehty vain siksi, että sellainen pitää olla.

- Jos ei ole mitään sanottavaa, kannattaa ainakin pyrkiä upeaan tekniseen toteutukseen, sekin voi olla jo tosi hyvä. Olennaista on, että video toimii musan kanssa kimpassa. Saa se toimia ilmankin, mutta se ei oo pakollista, Tuunela kertoo.

Lue myös:

Muistatko nämä? − Katso tähtiartistien ensimmäiset musiikkivideot

Tässä ovat Youtuben suosituimmat musiikkivideot

Lähteet: Yle Musiikki