Hyppää pääsisältöön

Taru sormusten herrasta -elokuville kuvataan jatkoa Suomessa

J.R.R. Tolkienin Silmarillionista kuvataan viisiosainen elokuvasarja.

Elijah Wood elokuvassa Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit // Kuva: New Line Productions, Inc.

Taru sorumusten herrasta -trilogialle tehdään viisiosainen jatkoelokuvien sarja, jonka yhdeksi keskeisistä kuvauspaikoista on valittu Sodankylän Pomokaira. Elokuvat perustuvat J.R.R. Tolkienin kirjoittamaan Silmarillion-teokseen, jossa käsitellään Keskimaan mytologiaa ja aikaa ennen Taru sormusten herrasta -kirjojen tapahtumia.

- J.R.R. Tolkien ammensi inspiraatiota kirjaansa suomalaisesta Kalevalasta. On enemmän kuin sopivaa, että Silmarillionin tapahtumat sijoitetaan niitä kuvaaviin maisemiin, Old Line Cineman edustaja Thomas Underhill kommentoi.

Elokuvien ohjaajaksi on pestattu Taru sormusten herrasta- ja Hobitti-trilogiat ohjannut Peter Jackson. YleX:n tietojen mukaan Pomokairassa kuvataan Túrin Tumbarin tarina, joka mukailee Kalevalassa esiintyvän Kullervon tarua. Elokuvat kuvataan kokonaan haltiakielellä, jonka kehittämiseen Tolkien ammensi vaikutteita suomen kielestä.

Sodankyläläinen porokasvattaja Saska Nummenor on kiertänyt mahdollisia kuvauspaikkoja elokuvan tuotantotiimin kanssa. Nummennor puhuu sujuvaa haltiakieltä ja toivoo saavansa elokuvista roolin.

- Ääntämykseni on varmasti jenkkinäyttelijöitä autenttisempi, joten ansaitsen roolin, Nummennor kertoo YleX:lle.

Myös Aragornia esittävä Viggo Mortensen on kiinnitetty projektiin. MortensenViggo Mortensen kieltäytyi roolista Hobitti-elokuvassa, koska Aragornin hahmoa ei ole Hobitti eli sinne ja takaisin -kirjassa. Simarillionin elokuvaversiossa Mortensen esittää Aragornin isää, Arathornia.

Silmarillion on viisiosainen eepos, joka J.R.R. Tolkien poika Christopher Tolkien toimitti valmiiksi kirjailijan kuoleman jälkeen. Taru Sormusten Herrasta -trilogian kirjoittaja piti Simarillionia uransa tärkeimpänä teoksena.

Päivitys: Taru sorumusten herrasta -trilogialle ei kuvata jatkoa. Uutinen on YleX:n toimituksen keksimä. YleX toivottaa kaikille hyvää aprillipäivää!

Lue myös:

Viggo Mortensen kieltäytyi roolista Hobitti-elokuvassaTolkienin elämästä on kehitteillä elokuvaHobitti-trilogia on maailman kallein leffatuotanto

Suomentaja vastaa: Miksi Sormusten herrasta -kirjoissa seikkailevat haltiat eivätkä haltijat?

Viggo Mortensen kieltäytyi roolista Hobitti-elokuvassa