Hyppää pääsisältöön

Tämä uutuusbändi pääsee uuteen suomalaiselokuvaan

Face of God on voittanut biisiäänestyksen, jossa haettiin elokuvakohtaukseen sopivinta biisiä.

Face of God.

Paula Vesalan tähdittämää 3 Simoa -komediaa työstetään parhaillaan teatterikuntoon. YleX järjesti yhdessä leffantekijöiden kanssa kilpailun, jossa etsittiin uutta musiikkia elokuvaan. Kilpailu houkutteli bändejä paljon, sillä saimme jopa yli 150 biisiehdokasta. Finaaliin näistä yleisön äänestettäväksi valittiin kuusi raadin mielestä parhainta.

Äänestyksen on voittanut helsinkiläinen Face of God, joka saalisti yli 1000 ääntä - kaikista annetuista äänistä 31 prosenttia. Voitto ei tullut helpolla, sillä toiseksi tullut Jan-Erik Muller jäi alle sadan äänen päähän Face of Godista. Myös kolmanneksi eniten ääniä saanut St. Felix oli lähellä.

Face of God voitti äänestyksen biisillään Elephant. Kitaristilaulaja Leo Stillman kertoo, että biisin tie kilpailuun ei ollut mutkaton.

- Se syntyi, kun perustettiin bändi vähän yli vuosi sitten. Meinattiin aluksi skipata se, mutta basisti Benin tykkäs niin paljon siitä, että mäkin aloin uskomaan siihen enemmän. Työstettiin sitä ja siitä tuli yksi meidän lempibiiseistä. Nyt se on yhtäkkiä tuossa elokuvassa!

Äänestys oli hyvin tiukka. Stillman kertoo seuranneensa jännittyneenä tilanteen kehittymistä.

- Pakko myöntää, että siitä tuli pakkomielle. Jännitys kasvoi, kun huomasin, että siihen tuli tosi hyviä biisejä muiltakin. Oli hauska seurata, miten ihmiset käy äänestämässä - pelkäsin, että kaverit poistaa Facebookissa, kun spämmäsin koko ajan.

Elokuvan ohjaaja Teemu Nikki kertoo, että komedian tekeminen edistyy hyvin.

- Leffahan on nyt siinä vaiheessa, että leikkaus lyödään pian lukkoon. Tällä hetkellä kokeillaan musiikkia eri kohtiin.

Vielä ei tiedetä mihin 3 Simoa -leffan kohtaukseen biisi päätyy.

- Koska kyse ei ole score-musiikista, vaan poprallista, niin pitää miettiä sen paikkaa tarkemmin.

Myös äänestyksessä toiseksi ja kolmanneksi tulleet artistit pääsevät elokuvan teasertrailereihin mukaan. Seuraavaksi onkin luvassa kuvaussessioista niiden kanssa.

- Tehdään teaserit, joiden kesto on 30 sekunnista minuuttiin. Niissä käytetään leffan materiaalia, mutta myös kuvaa bändin soitosta.

Teaserit valmistuvat muutaman viikon kuluessa - kuvaukset ovat ensi viikolla.

Lähteet: YleX