Hyppää pääsisältöön

Tämä kappale äänestettiin Vuoden tehokkaimmaksi kotimaiseksi biisiksi

YleX:n musiikkitoimittajat Venla, Pirita ja Juhani valitsivat oman suosikkinsa vuoden 2013 kovimmista kotimaisista kappaleista. Myös YleX:n kuuntelijat saivat äänestää netissä omaa suosikkiaan Uuden musiikin ohjelmien kotimaisista tehobiiseistä vuodelta 2013.

Pummiharmonia // Kuva: YleX Kellari

Kuuntelijamme äänestivät ahkerasti ja Vuoden tehokkaimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi äänestettiin Pummiharmonian Mitä sie tehet, joka sai 21 prosenttia koko äänisaaliista. Pummiharmonia on neljän mc:n, Jösen, Ailun, Tatun ja Aapon muodostama kollektiivi.

- Tykkäämme pohojosen murteesta! Onko tässä uuden sukupolven Tulenkantajat? Tykkäämme myös siitä, että porukka ei ratsasta pelkästään murteen tuomalla kuriositeetillä, riimit ovat myös kunnossa ja kertsi on oikeasti kertosäe. Hauskaa läppää, hyvä, Uuden musiikin toimittajat kommentoivat aiemmin Pummiharmonian Mitä sie tehet -kappaletta.

Kokoonpano nousi demoasteella olevia bändejä sekä aristeja esittelevästä YleX:n Kellarista myös Lapista kajahtaa ja kovaa – Pummiharmonia viikon kovin Kellaribändi.

Toiseksi eniten ääniä keräsi The Scenesin To Fix Revolving Antlers, joka sai 16 prosenttia kaikista äänistä. Kolmennaksi eniten ääniä keräsi Isac Elliotin New Way Home, joka sai kuusi prosenttia äänistä.

Katso kaikki äänestystulokset alta.

Lähteet: YLEX