Hyppää pääsisältöön

Tämä kaksikko pyrkii Uuden Musiikin Kilpailuun

Sisustussuunnittelija Teuvo Loman ja tämän puoliso, muusikko Niko Helenius kävivät YleX Iltapäivän vieraana keskiviikkona.

Niko Helenius ja Teuvo Loman YleX Iltapäivän vieraana. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Teuvo Loman ja Niko Helenius ovat mukana Livillä keskiviikkoisin näkyvässä ohjelmassa Kaisa ja puoli valtakuntaa, jossa Loman stailaa kiinteistökuningatar Kaisa Liskin myymiä asuntoja. YleX Iltapäivän haastattelun yhteydessä kuultiin kaksikon aikomuksista hakea mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun - kumpikin omilla kappaleillaan.

- Me seurataan täs sarjassa myös meidän musiikkiuraa, kun mullakin tulee uusi nousu. Me yritetään laittaa biisiä Uuden Musiikin Kilpailuun ja käytiin tänään studiossa, Loman paljastaa.

- Höpistiin siis tuottajan kanssa, Helenius lisää.

- Tän Uuden Musiikin Kilpailun biisin synty kuvataan myös, Loman täydentää erikseen.

Sekä Loman että Helenius osallistuivat omilla kappaleillaan ensimmäiseen Uuden Musiikin Kilpailuun, mutta ovet estradille eivät auenneet vielä tuolloin.

- Mun biisiä soitettiin, kun näytettiin pätkiä kilpailuun lähetetyistä kappaleista. Mä olin ihan varma, että näin helppoa oli päästä mukaan, mutta sieltä tuli vaan posti perässä et ”laita hakemusta ensi vuonna uudestaan”, Loman muistelee naureskellen.

YleX Iltapäivän Mäkkäri kysyi pariskunnalta, onko turvallista lähteä mukaan tällaiseen kilpailuun, jossa kisataan samoista, harvoista jatkopaikoista? Entä jos vain toinen saa kutsun finaaliin?

- Jos vain toinen pääsee niin mä toivon et se ois Niko, Teuvo vastaa nopeasti.

- Mä oon säveltäny ja sanoittanut itse kappaleen ja sit Teuvolla on aika omanlainen juttu. Ei se oo silleen kuitenkaan meidän keskinäistä kilpailua, Niko arvioi.

Viimeisenä kiusoitteluna Loman sanoi pyrkivänsä sisällyttämään kappaleeseensa jollain tapaa itse kiinteistökuningatar Kaisa Liskin, jonka kanssa hän esiintyy samassa realitysarjassa.

- Mä teen varmaan biisin, jossa puhutaan ”vahvasta kuningattaresta”. Uuden Musiikin Kilpailu on hyvä paikka, mutta mä haluan et se musiikki elää vielä sen jälkeenkin. Kyllä mä aion jotenkin liittää Kaisan siihen biisiin, Loman vihjaa.