Hyppää pääsisältöön

Täällä uutisoitiin komeetalle laskeutumisesta – USA:ssa kohistiin tutkijan seksistisestä t-paidasta

Rosetta-luotaimen parissa työskennellyt tutkija Matt Taylor pukeutui kyseenalaiseen t-paitaan antaessaan haastattelua. Hän on pyytänyt anteeksi – ja murtunut kyyneliin.

Rosetta laskeutui komeetalle marraskuun 12. päivä. // Kuva: EPA

Suomalaisteknologialla varusteltu Rosetta-luotain laskeutui komeetan pinnalle 12. marraskuuta. Suomessa keskityttiin uutisoimaan historiallisesta laskeutumisesta ja mahdollisista uusista tiedoista, joita luotaimen ja Philae-laskeutujan avulla voi saada. Yhdysvalloissa uutisoitiin myös tutkija Matt Taylorin seksistisestä t-paitavalinnasta.

Laskeutumispäivänä useita luotaimen parissa työskennelleitä tutkijoita haastateltiin eri kanavien uutislähetyksissä. Taylor esiintyi haastatteluissa yllään rennohko t-paita, joka oli kuvitettu sarjakuvamaisilla vähäpukeisilla naishahmoilla. Paita oli Metron mukaan lahja hänen ystävältään, fetissimalli Elly Prizemanilta.

Kaikki eivät ilahtuneet Taylorin paitaratkaisusta. Daily Mailin mukaan jotkut ovat jopa sitä mieltä, että Taylorin paitavalinta kertoo, ettei hän ota huomioon tieteen parissa työskenteleviä naisia.

Taylor on pyytänyt paitavalintaansa anteeksi.

Sosiaalisessa mediassa mediassa tapaukseen otettiin kantaa hashtageilla #shirtgate ja #shirtstorm. Useissa twiiteissä Tayloria on puolustettu ja kohua pidetty kohtuuttomana.