Hyppää pääsisältöön

Suomen peliala valitsi Resogunin vuoden parhaaksi peliksi

Suomalainen peliala on palkinnut viime vuoden parhaan kotimaisen pelin, Resogunin. Vuoden tulokasta puolestaan kehutaan seuraavaksi suomalaiseksi isoksi tekijäksi.

Resogun. // Kuva: Housemarque

Suomen pelialaa juhlistava The Finnish Game Awards -gaala on valinnut vuoden 2013 parhaaksi kotimaiseksi peliksi Resogunin. Perusteluissaan tuomaristona ollut Suomen pelikehittäjät ry:n hallitus toteaa, että Resogun todistaa, että suomalainen yritys voi menestyä pelialalla hyvin pitkään. Kommentilla viitataan pelin tehneeseen pitkäikäiseen Housemarque-pelitaloon.

Suomalaiseksi pelitulokkaaksi valittiin puolestaan Facepalm-pelitalo, jonka uskotaan kehittyvän suomalaisen peliteollisuuden uudeksi isoksi tekijäksi. Vuoden suomalainen ilmiö on puolestaan Reset-pelin ja sen takaa löytyvä Theory Interactiven saama yhteisörahoitus. Se osoittaa Suomen pelinkehittäjät ry:n mukaan sen, miten yhteisörahoitus auttaa monia pieniä ja laadukkaita indietuotantoja onnistumaan tavoitteissaan.

The Finnish Game Awards -gaalaa on uudistettu tänä vuonna vuonna ja tapahtumassa palkittiin ensimmäistä kertaa ainoastaan kotimaisia pelejä ja pelintekijöitä.

Lähteet: Suomen pelikehittäjät ry