Hyppää pääsisältöön

Suomen paras räppäri ei suostu kommentoimaan voittoaan – fanit äänekkäitä

YleX:n Suomen paras räppäri -äänestyksen voittaja Eevil Stöö ei kommentoi voittoaan mitenkään. Sen sijaan räppifanit ovat hyvin äänekkäitä netissä.

Fanit Eevil Stöön keikalla Provinssirockissa vuonna 2013. // Kuva: Iida Korhonen

Yllätysnimi voitti Suomen paras räppäri -äänestyksen – katso koko listavoittaja Eevil Stöö ei suostu antamaan haastattelua menestyksestään huolimatta. Levy-yhtiö Monsp pahoittelee artistin puhumattomuutta ja vetoaa siihen, ettei räppäri anna hahmonsa takaa haastatteluja. Levypomo on kuitenkin ylpeä Eevil Stöön menestyksestä.

- On kyllä hämmentävä ja tietenkin magee juttu, levy-yhtiö Monspin johtaja Keijo Kiiskinen kommentoi YleX:lle.

Suomen paras räppäri -äänestys herätti paljon kiinnostusta ja nettikommentointia. Osa spekuloi Eevil Stöön voiton johtuneen suositun Ylilauta-foorumin innokkaasta Eevil Stöö -fanituksesta. Foorumin mukaan Ylilaudalla käy kuukausittain noin 2,5 miljoonaa vierailijaa. Sivulatauksia kertyy lähes 16 miljoonaa, ja viestejä lähetetään lähes miljoona kappaletta joka kuukausi.

- Jos Ylilaudan toimesta tätä operoitiin, ihan hervotonta. Totuushan on (kärjistettynä) se, etteivät räpistä tykkäävät ihmiset tykkää Cheekistä, joten ihan oikeudenmukaista, ettei se voittanut, kun äänestys oli juuri tämän genren sisällä. Yksi lysti, miten äänestys päättyi, kun hyvää hölinää syntyi, nimimerkki A kommentoi.

- Entä sitten, vaikka joku pyysikin Ylilaudalla äänestämään Eevil Stöötä? Sama asia kuin kymmenen suosittua henkilöä olisi laittanut FB-seinälleen, että käykää äänestämässä VilleGallea. Ei ole vilppiä missään. Laillinen äänestystulos, kun ketään ei ole pakotettu mihinkään. Ps. Cheek ei laula räppiä, nimimerkki Nyd ber bojan gele kirjoitti.

Cheek-vastaisuus näkyi vahvasti monissa kommenteista. Toisaalta taas äänestyksessä toiseksi sijoittunutta Cheekiä ihannoitiin ja ylistettiin.

- Cheek on paras, Anonyymi kommentoi.

- Cheek ei ole räppäri vaan poppari, nimimerkki Keep it real puolestaan kirjoitti.

Osa äänestäjistä jopa vaati Cheekin poistamista listalta.

- Cheekki ehdottomasti pois listalta! Voisi siirtää suoraan Suomen paras poppari -kategoriaan, Anonyymi kommentoi.

Osa nettikeskustelijoista kaipasi analyyttistä lähestymistapaa tunteita kuohuttaneeseen äänestykseen.

- Ehkä tässä olennaisinta ei ole, että kaikki parhaat räppärit pitäisi saada listoille tai kuka saa eniten ääniä. Mikäs tätä paremmin osoittaisi, että räppiä kuunnellaan ja siitä ollaan kiinnostuneita, ja että kentältä löytyy valtava määrä lahjakkaita tekijöitä, nimimerkki A kirjoitti.

Valtavan kommenttivyöryn voi lukea kokonaisuudessaan Kuka on Suomen paras räppäri? Äänestä suosikkiasi!

Lue myös: Yllätysnimi voitti Suomen paras räppäri -äänestyksen – katso koko lista

Lähteet: YleX