Hyppää pääsisältöön

Suomalaisleffa kansainväliseen levitykseen – tiedossa ainakin 1000 teatteria

Suomalais-saksalais-australialaisen tieteiskomedia Iron Skyn maailman valloitus jatkuu. Paljon julkisuutta saanut elokuva on myyty jo yli 70 maahan ja maailmanlaajuisesti sitä tullaan levittämään elokuvateattereissa vähintään noin tuhannella valkokankaalla.

Iron Sky

- Fanien voima on vastustamaton. He aktivoituvat parhaillaan niissä maailman kolkissa, joissa vielä mietitään Iron Skyn lanseerausta. Fanittajiin kuuluvat myös useat elokuvateatterit ympäri maailman, jotka kysyvät suoraan meiltä Iron Skyta esitettäväkseen, sanoo elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa.

Elokuvateatterilevitys on varmistunut ainakin seuraavissa maissa; Suomi, Norja, Ruotsi, Tanska, Islanti, Saksa, Saksankielinen Sveitsi, Itävalta, Iso-Britannia, Ranska, ex-Jugoslavia, Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Romania, Bulgaria, Unkari, Tsekki & Slovakia, Australia, Uusi Seelanti, Japani, Kiina (sensuurivaraus), Korea, Thaimaa, Lähi-itä, Israel, Yhdysvallat, Kanada, Indonesia, Kreikka, Thaimaa, Intia, Hong Kong ja Unkari.

- Nyt on aika näyttää, että yhteisön kanssa uurastaminen on kannattanut. Olemme yhdessä nettiyhteisön kanssa rahoittaneet, kehittäneet ja tuottaneet elokuvaa, ja nyt se myy sitä, ohjaaja Timo Vuorensola toteaa.

Iron Sky sai YleX Iron Skyn ensi-illassa Berliinissäja Yhdysvalloissa se nähdään ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppuna South By Southwest -festivaaleilla.

Lähteet: Iron Sky