Hyppää pääsisältöön

Suomalaiselokuva Big Game Yhdysvaltoihin

Jalmari Helanderin ohjaaman ja Petri Jokirannan tuottaman Big Game -elokuvan USA:n levitysoikeudet on myyty Toronton elokuvafestivaaleilla.

Big Game -leffan Onni Tommila ja Samuel L. Jackson // Kuva: Nordisk Film

Suomalaiselokuva Big Game sai ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla perjantaina 5. syyskuuta Midnight Madness -sarjassa, jonka jälkeen elokuvan oikeuksista kilpaili lopulta useampi yhdysvaltalainen studio.

Samuel L. Jacksonin ja Onni Tommilan tähdittämä Big Game on Relativity EuropaCorp Distributionin (RED) ensimmäinen iso hankinta. RED on Luc Bessonin perustaman EuropaCorpin ja amerikkalaisen studion, Relativity Median, vastaperustettu levitysyhtiö. Relativity EuropaCorp Distribution suunnittelee elokuvalle laajaa levitystä ja he kertovat näistä suunnitelmistaan myöhemmin enemmän.

Jalmari Helanderin ohjaaman sekä Petri Jokirannan tuottaman toimintaelokuvan pääosissa nähdään Samuel L. Jackson ja Onni Tommila. Muissa osissa nähdään muun muassa Jim Broadbent, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine ja Ray Stevenson. Elokuva perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan tarinaan ja sen on käsikirjoittanut Jalmari Helander. Elokuvan tuotantobudjetti on noin 8,5 miljoonaa euroa.

Lähteet: SES