Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändin laulaja: On nastaa tutustua fanityttöihin

One World -kiertueen puuhamies ja Face of God -yhtyeen keulakuva Leo Stillman sai keväällä hullun idean akustisesta megakiertueesta, jonka aikana Face of God ja monet muut bändit esiintyisivät ilmaiseksi kuukauden jokaisena päivänä ympäri Helsinkiä.

Leo kiertueen päätösbileissä. // Kuva: Nelly Tatti

Rundi toteutettiin toukokuussa ja nyt on aika muistella menneitä, kun kiertuedokumentti on julkaistu Areenassa. Mitä jättikiertueesta jäi käteen, Leo Stillman?

- Oli hauska kattoo se video. En ees muistanut, kuinka darrassa olin silloin ekana päivänä. Meille jäi tosi hyvät suhteet sponsoreihin ja kiertue avas ovia. Saatiin selkeesti enemmän faneja, koska se oli eka kerta kun soitettiin sellaisia keikkoja, minne myös alaikäiset pääs. Saatiin myös vierailevien bändien avulla lisää faneja ja ollaan sovittu, että tehdään niiden samojen bändien kanssa jatkossakin yhteisiä keikkoja, Stillman listaa One World -kiertueen hyötyjä tulokasbändille.

Myös YleX:n popuutisointi lisäsi laulajan mukaan bändin tunnettuutta.

- Joillain keikkapaikoilla Helsingin ulkopuolella oli tyyppejä, jotka oli nähnyt sen kiertue-uutisen YleX:n sivuilla ja löytänyt meidät sen avulla, Leo kertoo.

Uskollisimmat fanit kävivät katsomassa lähes kaikki kiertueen keikat.

- Kyllä siellä oli niitä aktiivisia tyyppejä ainakin 10 tai 12. Oli nasta tutustua fanityttöihin. Oli siistiä, kun ne opetteli sanat ulkoa ja lauloi mukana, muusikko fiilistelee.

Heti kiertueen jälkeen Stillman Suomalaisyhtyeen jättikiertue teki bändin jäsenistä persaukisia , eikä tilanteeseen ole vieläkään tullut merkittävää parannusta.

- Ei oo talous kunnossa. Vieläkin on rahat loppu. Ennen kiertuetta olin vielä työssäkäyvä ihminen, kunnes lopetin päiväduunit, Stillman perustelee.

Face of God äänittää parhaillaan debyyttialbumiaan, joka julkaistaan ensi vuonna. Lisäksi bändillä on edessä varsinainen näytönpaikka joulukuussa, kun he esiintyvät HIMin lämppärinä Helsingin Tavastialla.

Lähteet: YleX